Seth Gordon

Seth Gordon

Seth Gordon
Uyarlama, Yönetmen

Doğum Tarihi: 15.7.1976

Doğum Yeri: İllinois, ABD

Amerikalı bir yönetmen, yapımcı, senarist ve film editörüdür.

Yaşam ve kariyer

Illinois'de büyüdü. Yale Üniversitesi'ne girdi ve burada mimarlık okudu. 1997'de Kenya'ya gitti. Orada bir okulun inşasını bitirmek için Birleşmiş Milletler'in finansmanının güvenliğini sağladı ve sonunda belgesel olan Shimanyiro'nun yapımına imza atmaya başladı. Daha sonra, Barbara Kopple ve Cecilia Peck'in Dixie Chicks'in belgeseli Shut Up & Sing'i çekmeye ve çeşitli filmlerde görüntü yönetmeni, editör ve yapımcı olarak çalıştıktan sonra belgesel filmi The King of Kong: Fistful Quarters ile dikkat çekti.

Gordon, oyun şirketi Zynga'nın 2010'da 'GagaVille' adlı çevrimiçi filmini yönetti. Fox'un televizyon dizisi Breaking In'in ortak yapımı ve yapımcılığını üstlendi. 2011 komedyeni Horrible Bosses'u yönetti ancak Ağustos 2013'te yönetmenliğini üstlendiği The Goldbergs televizyon dizisine ve WarGames filminin yeniden tasarlanmasına ilişkin taahhütlerini aktarmayı reddetti. Gordon, Amazon Studios için Sneaky Pete pilotunu yönetti ve Bryan Cranston ve David Shore ile birlikte çalıştı.

Filmografi

Yönetmen

2017 Baywatch
2013 Identity Thief
2011 Horrible Bosses
2010 Freakonomics
2008 Four Christmases
2007 The King of Kong: A Fistful of Quarters
2005 Cry Wolf (İkinci Yönetmen)

Yapımcı

2015 Pixels
2011 Undefeated
2005 New York Doll
2005 Cry Wolf

Senaryo

2010 Freakonomics

Televizyon

2011 Breaking In
2009 Modern Family
2009 Community
2009 Parks and Recreation
2005 The Office

Görev Aldığı Yapımlar

Seth Gordon Fotoğrafları

Seth Gordon İle İlgili Haberler

Portreler