Settar Tanrıöğen

Settar Tanrıöğen

Settar Tanrıöğen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.6.1962

Doğum Yeri: Denizli, Türkiye

Türk oyuncu.

Bir Demet Tiyatro'da Saldıray Abi, İkinci Bahar'da Vakkas Abi ve Eşkıya filminde Kız Naci karakterleriyle tanınmış ve sevilmiştir. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Oyunculuğa Denizli'de halk eğitim merkezi tiyatrosunda başladı. Profesyonel olarak ilk kez 1993 yılı yapımı Hoş Memo adlı TV filmiyle oyunculuk yapmaya başlamıştır. Sinemada  ise ilk kez 1996 yılı yapımı Eşkıya filminde rol almıştır.

Filmografi

2018 İçerdekiler
2015 Saklı
2015 Hayalet Dayı
2014 Yağmur: Kıyamet Çiçeği
2014 Toz Ruhu
2013 İki Kafadar Chinese Connection
2013 Nergis Hanım
2011 Yangın Var
2010 Çınar Ağacı
2010 Çoğunluk
2010 Unutma Beni İstanbul
2010 Gölgeler ve Suretler
2010 Ayrılık
2009 Vavien
2008 Nokta
2007 Kutsal Damacana
2006 Polis
2006 Kader
2006 Hayatımın Kadınısın
2005 Takva
2005 Akad Sineması
2005 2 Süper Film Birden
2003 Yazı Tura
2000 Şarkıcı
1998 Yara
1996 Eşkıya

Televizyon

2019 Kuzgun
2017 Bu Sayılmaz
2016 Baba Candır
2014 Urfalıyam Ezelden
2012 Sultan
2011 Babam Sağolsun
2008 Kolay Gelsin
2008 Gece Gündüz
2007 Ayda
2006 Karınca Yuvası
2005 Ödünç Hayat
2003 Hadi Uç Bakalım
2003 Alacakaranlık
2002 İki Oda Bir Sinan
2002 Hızma
2000 Güneş Yanıkları
1998 İkinci Bahar
1995 Çiçek Taksi
1995 Boşgezen ve Kalfası
1995 Bir Demet Tiyatro
1994 Doktora Bak Doktora (TV Filmi)
1994 Aziz Ahmet
1993 İnce Hasan (TV Filmi)
1993 Hoş Memo (TV Filmi)

Ödülleri

2014 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, Yağmur: Kıyamet Çiçeği
2011 22. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gölgeler ve Suretler
2011 43. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Çoğunluk
2010 42. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Vavien

Görev Aldığı Yapımlar

Settar Tanrıöğen Fotoğrafları

Settar Tanrıöğen Haberleri