Şevket Çoruh

Şevket Çoruh

Şevket Çoruh
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.6.1973

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu.

30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da, terzi bir anne ile şoför bir babanın tek çocuğu olarak doğmuştur.

Babası Selami Bey Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yapmaktaydı. 14 yaşından 24 yaşına kadar İstanbul Maltepe’de büyümüştür. Aslen Artvinlidir. Ailesi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç etmiş ve 1973 yılında istimlak edilerek bugün Ömerli Barajı suları altında kalmış olan Muratlı köyüne yerleşmiştir.

İlk ve orta öğrenimini Üsküdar’da Taşmektep İlkokulu’nda, lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Liseden sonra girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı.

Günay Karacaoğlu ile yaptığı evlilikten bir kızı bulunmaktadır. Daha sonra Günay Karacaoğlu'ndan boşanmış ve bunu da 'Birbirimize artık aşık değiliz.' şeklinde açıklamıştır.

Kariyeri

1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı. Bu sanat merkezinden mezun olan sanatçı, adını bir internet firmasının reklamında oynadığı 'Kokoreççi' tiplemesiyle duyurmuştur.

2006 yılında bu yana Arka Sokaklar adlı dizide oynamaktadır. Kendisi en çok Arka Sokaklar dizisindeki Mesut rolüyle tanınır.

Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununun Türkiye'de sahnelendiği ikinci sezonunda 23 Ekim 2010 tarihinden itibaren rol aldı.

Filmografi

2017 Aile Arasında
2017 Yanlış Anlama
2017 Canavar Gibi
2016 Çakallarla Dans-4
2016 Diktatör Adolf Hitler'in Hayatının Esrarengiz Yönleri
2014 İnşaat-2
2014 Hayat Sana Güzel
2014 Çakallarla Dans-3: Sıfır Sıkıntı
2013 Çakallarla Dans-2: Hastasıyız Dede
2012 Türkan
2012 Çanakkale 1915
2011 Anadolu Kartalları
2010 Anı Yaşamak
2010 Çakallarla Dans
2009 Sonsuz
2008 Hakimiyet (Kısa Film)
2008 Usta
2004 Mucizeler Komedisi (Video)
2004 Anlat İstanbul
2004 Eğreti Gelin
2003 İnşaat

Televizyon

2012 İşler Güçler
2010 Akasya Durağı
2010 Umut Yolcuları
2008 Anında Görüntü Show
2007 Komedi Dükkanı
2006 Arka Sokaklar
2006 Gönül
2005 Canın Sağolsun
2005 Savcının Karısı
2004 Bir Aşk Hikayesi (TV Filmi)
2004 Gülizar (TV Filmi)
2004 Kayıp Aşklar (TV Filmi)
2003 Sultan Makamı
2002 Yılan Hikâyesi
2002 Azad
1998 Affet Bizi Hocam
1997 Çiçek Taksi
1996 Köşe Kapmaca
1996 Sevda Kondu

Ödülleri

2004 11. ÇASOD 'En İyi Oyuncu' Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, İnşaat
2004 23. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, İnşaat
2003 Sinema Yazarları Derneği - En İyi Erkek Oyuncu, İnşaat

Görev Aldığı Yapımlar

Şevket Çoruh Fotoğrafları

Şevket Çoruh İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler