Şevket Süha Tezel

Şevket Süha Tezel

Şevket Süha Tezel
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.3.1978

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro bölümünden mezun olmuş, yine aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. 2002-2005 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 2005 yılında ise BKM Mutfak oyuncularına katıldı. Televizyon programı süresince, ekip olarak, Anadolu ve Avrupa turnelerine çıktılar. Bu proje dışında, televizyonda Avrupa Yakası'nın 129. bölümüne konuk oldu. Oyunculuk dışında dekor ve afiş çalışmaları yapmakta; reklam ve çocuk programlarında kukla oynatmaktadır.

Filmografi

2018 Karantina XII
2017 Son Şnitzel (Kısa Film)
2016 Müthiş Bir Film
2015 Fremdkörper
2015 Detay
2015 Baskın: Karabasan
2014 Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış (Seslendirme)
2012 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
2012 Bir Kurabiye Masalı (Kısa Film)
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2009 Neşeli Hayat
2005 Organize İşler
1999 Kahpe Bizans

Televizyon

2017 Söz
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015 Yeni Hayat (TV Filmi)
2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2006 Bir Demet Tiyatro
2004 Avrupa Yakası
2002 Çekirdek Aile
1997 Sıdıka

Görev Aldığı Yapımlar

Şevket Süha Tezel Fotoğrafları

Şevket Süha Tezel İle İlgili Haberler

Portreler