Şevval Sam

Şevval Sam

Şevval Sam
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 11.11.1973

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve müzisyen.

Tam adı Türkdeniz Şevval Sam'dır. Sanatçı Leman Sam'ın kızıdır. İlk ve ortaokulu Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda okuyan Sam, liseyi İstanbul Zincirlikuyu İnsaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi restorasyon bölümünde okudu. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümünde tamamladı. 1993-1999 yılları arasında Beşiktaş'ın Sarı Fırtına lakaplı efsane eski futbolcusu Metin Tekin ile evli kaldı ve bu evliliğinden Tarık Emir adlı oğlu oldu. Sade yaşamıyla dikkat çekerken, işi dışında kamera karşısında yer almamaktadır.

Filmografi

2018 Paranın Kokusu
2015 Black Horse Memories
2010 İmge (Kısa Film)
2010 Kafe (Kısa Film)
2009 Yüreğine Sor
2009 Siyah Beyaz
2007 Yaşamın Kıyısında
2007 Sen Olmak (Kısa Film)
2007 Prenses Lissi ve Karadamı Yeti (Seslendirme)
2004 Ziyaret (Kısa Film - Ayrıca yapımcı)

Televizyon

2018 Yasak Elma
2018 Altın Tepsi
2016 Bodrum Masalı
2015 Kara Kutu
2012 Acayip Hikayeler
2011 Yalan Dünya
2012 Muhteşem Yüzyıl
2008 Derman
2006 Yaşanmış Şehir Hikayeleri
2004 Çocuğun Var Derdin Var
2004 Müjgan Bey
2003 Kurşun Yarası
2002 Yıldızların Altında
2002 Karaoğlan
2002 Gülbeyaz
2000 Martılar ve İstanbul (TV Filmi)
1999 Aşkın Dağlarda Gezer
1996 Feride
1993 Süper Baba

Görev Aldığı Yapımlar

Şevval Sam Fotoğrafları

Şevval Sam Haberleri