Seyhan Arman

Seyhan Arman

Seyhan Arman
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.2.1980

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Tam adı Derya Seyhan Arman'dır. Aynı zamanda bir insan hakları aktivistidir. 1994 yılında tiyatro ile oyunculuğa başlamış, Dilruba Saatçi'den oyunculuk eğitimi almış ve Engin Alkan'ın oyunculuk workshop'ına katılmıştır. But Kısa Film Yarışması'nda jüri üyeliği yapmıştır. Çeşitli sokak performanslarında ve excessinmoderation çağdaş dans performansında performans sergilemiştir. Arman, oyunculuğu yanı sıra drag queen gösterileri yapmaktadır. Çeşitli tiyatro dergileri ve web sitelerine yazılar yazmaktadır.

Filmografi

2018 Zohak
2015 Nerdesin Aşkım (Kısa Filşm)
2015 Adı İnsan
2011 Papaz Kimde
2011 Komik Bir Aşk Hikayesi
2011 Kolpaçino: Bomba
2009 Teslimiyet
2009 Güneşi Gördüm
2008 Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2005 Beyza'nın Kadınları

Televizyon

2009 Akasya Durağı
2007 Menekşe ile Halil
2004 Melekler Adası
2001 Yeditepe İstanbul
1997 Böyle mi Olacaktı?

Ödülleri

2011 22. Ankara Uluslararası Film Festivali - Jüri Oyunculuk Özel Ödülü, Teslimiyet
2010 23. Uluslararası Singapur Film Festivali - En İyi Performans Ödülü, Güneşi Gördüm

Görev Aldığı Yapımlar

Seyhan Arman Fotoğrafları

Seyhan Arman Haberleri

Portreler