Sezgi Sena Akay

Sezgi Sena Akay

Sezgi Sena Akay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.10.1995

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk model ve oyuncu.

Lise öğretimini Erenköy Kız Lisesi'nde gören güzel oyuncu daha sonra Galatasaray'da voleybol oynamaya başladı ve ardından Fenerbahçe altyapısına girdi. 18 yaşına kadar voleybol ile ilgilenen oyuncu Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okumaktadır. 2012 yılında 17 yaşındayken Best Model of Turkey seçildikten sonra aynı yıl Best Model of the World seçildikten sonra Türkiye içinde ün kazandı.

2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Zeytin Tepesi dizisinin kadrosuna dahil oldu ve Nevin karakterini canlandırdı. Ancak reytinglerin düşmesi nedeniyle dizi final yaptı.

2015 yılında Acı Aşk adlı Show TV dizisinin kadrosuna bu sefer başrol olarak girdi. Acı Aşk da düşük reytingler sonucu yayın hayatına veda etti.

Filmografi

2017 Muhteşem Yüzyıl Kösem
2015 Acı Aşk
2014 Zeytin Tepesi

TV Programları

2015 Magazin Postası

Ödülleri

2012 Best Model of Turkey (Birincilik)
2012 Best Model of the World (Birincilik)

Görev Aldığı Yapımlar

Sezgi Sena Akay Fotoğrafları

Sezgi Sena Akay İle İlgili Haberler

Portreler