Sezin Akbaşoğulları

Sezin Akbaşoğulları

Sezin Akbaşoğulları
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.6.1981

Doğum Yeri: İzmir

Türk, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.


Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu oyuncu, tiyatrocudur. Oyunculuk yaşamına lise tiyatro ekibiyle oynadıkları 'Yine Başladılar Şarkılarına' (Nun singen Sie wieder/max frisch) adlı oyunla adım atmıştır. İlk çıkışını Beyaz Gelincik dizisindeki Ceren Aslanbaş karakteri ile yakalamıştır. Selim Demirdelen'nin yönetmenliğini yaptıgı Kavşak filmiyle 2010 Altın Koza En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Filmografisi
Yabancı (Özgür) 2011
Kavşak (Arzu) 2010
O... Çocukları (Meryem) 2008
Küpeler (Zeynep) 2005

Rol aldığı diziler 
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (Eylül Fidan) 2012
Sen De Gitme (ceyda sevi) 2011
Küstüm Çiçeği ( Gulten Zeycanli ) 2010
Ah Kalbim (Candan) 2009
Derdest (Gaye Acar) 2008
Sır Gibi (Deniz) 2007
Beyaz Gelincik (meral Ceren Duru/karakucak/Aslanbaş) 2005
Küpeler (Zeynep) 2005
Bir Aşk Hikayesi (Dünya) 2004
Gülizar 2004
Bizim Evin Halleri (Doğa) 2002

Görev Aldığı Yapımlar

Sezin Akbaşoğulları Fotoğrafları

Sezin Akbaşoğulları İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler