Sezin Akbaşoğulları

Sezin Akbaşoğulları

Sezin Akbaşoğulları
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.6.1981

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunudur. Oyunculuk yaşamına lise tiyatro ekibiyle oynadıkları 'Yine Başladılar Şarkılarına' (Nun singen Sie wieder/max frisch) adlı oyunla adım atmıştır. İlk çıkışını Beyaz Gelincik dizisindeki Ceren Aslanbaş karakteri ile yakalamıştır. 2010 yılında Selim Demirdelen'in yönetmenliğini yaptığı Kavşak filmiyle Altın Koza En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Nergis Öztürk ile paylaşmıştır.

Filmografi

2018 Sevgili Komşum
2014 Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku
2014 Dün Bugün Yarın (Kısa Film)
2012 Yabancı
2010 Kavşak
2010 Kardelen
2007 O... Çocukları
2005 Küpeler (Kısa Film)

Televizyon

2018 Ağlama Anne
2017 Ufak Tefek Cinayetler
2017 Fi
2016 Resimdeki Sevgili (TV Filmi)
2016 Cesur ve Güzel
2015 Racon
2014 Ah Neriman
2011 Sen de Gitme
2010 Küstüm Çiçeği
2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2009 Ah Kalbim
2008 Derdest
2007 Sır Gibi
2005 Eylül
2005 Beyaz Gelincik
2004 Gülizar (TV Filmi)
2004 Bir Aşk Hikayesi (TV Filmi)
2000 Bizim Evin Halleri

Görev Aldığı Yapımlar

Sezin Akbaşoğulları Fotoğrafları

Sezin Akbaşoğulları Haberleri