Shailene Woodley

Shailene Woodley

Shailene Woodley
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.11.1991

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

ABD'li aktris.

Tam adı Shailene Diann Woodley'dir. Annesi, ortaokul danışmanı ve babası okul müdürüdür. Tanner adında bir erkek kardeşi var. Shailene dört yaşında modellik yapmaya başladı. Oyunculuğa başladığında ise beş yaşındaydı. 15 yaşındayken annesi ve babası boşandı ve ona skolyoz tanısı konuldu. Tedavi için korse kullandı.

1999 yılında Replacing Dad filminde ilk önemli rolünü oynadı. 2002 yıllarında Without a Trace ve The District gibi ufak televizyon yapımlarında yer aldı. 2005 yılında A Place Called Home filmindeki rolüyle Genç Sanatçı Ödülleri - En İyi TV Filmi, Mini Dizi veya Özel Program Performansı - Öncü Genç Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.

Ayrıca Shailene, 2003–2004 yıllarındaünlü ABD dizisi The O.C. da altı bölüm rol aldı. 2005 yılında Felicity: An American Girl Adventure filmiyle ortaya çıktı. Bu filmdeki rolüyle Genç Sanatçı Ödülleri’nde tekrar aday gösterildi.

Shailene aynı zamanda, Crossing Jordan, Everybody Loves Raymond, My Name is Earl, CSI: NY, Cold Case ve Close to Home gibi şovlarda hem konuk, hem de tekrarlanan oyuncu olarak rol aldı. 2008’de ABC Family’nin The Secret Life of the American Teenager dizisinde 15 yaşında hamile kalan Amy Juergens rolünü canlandırdı.

Woodley 2011 yılında The Descendants filmiyle çıkış yaptı. Filmdeki performansı eleştirmenlerin beğenisini kazandı ve prestijli ödüllerde aday gösterildi. 2012 yılında Altın Küre’de Sinema Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterildi fakat ödülü kazanamadı. Başka bir önemli adaylıkta Sinema Oyuncuları Derneği'nden geldi. Şubat ayında bugüne kadarki en büyük ödülünü, Bağımsız Ruh Ödülü’nü kazanarak En İyi Yardımcı Kadın Ödülü'nü evine götürdü.

Woodley’in 2013 yılında iki yeni projesi oldu. Çekimleri tamamlanan The Spectacular Now filminde Aimee Finicky’yi canlandırdı. Eva Green ile White Bird in a Blizzard filminde yer aldı. Bu filmindeki çıplak sahneleriyle gündeme geldi. Ayrıca popüler kitap serisi Divergent’ın film uyarlamasında Beatrice Prior’ı canlandırdı. 2014 yılında John Green'in aynı adlı kitabından uyarlanan Aynı Yıldızın Altında filminde Hazel Grace Lancaster karakterini canlandırmıştır. Ve ayrıca 2015 yılında Uyumsuz Serisi'nin ikinci kitabı olan Kuralsız ve 2016 yılında da üçüncü kitabı olan Yandaş filminde Tris Prior rolünü canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Adrift
2016 The Divergent Series: Allegiant
2016 Snowden
2015 The Divergent Series: Insurgent
2014 White Bird in a Blizzard
2014 Divergent
2014 The Fault in Our Stars
2014 9 Kisses (Kısa Film)
2013 The Spectacular Now
2011 The Descendants
2007 Moola

Televizyon

2017 Big Little Lies
2008 The Secret Life of the American Teenager
2007 CSI: NY
2007 Close to Home
2007 Cold Case
2007 Final Approach (TV Filmi)
2006 My Name Is Earl
2005 Felicity: An American Girl Adventure (TV Filmi)
2005 Once Upon a Mattress (TV Filmi)
2004 Everybody Loves Raymond
2004 A Place Called Home (TV Filmi)
2004 Jack & Bobby
2003 Without a Trace
2003 The O.C.
2001 The District
2001 Crossing Jordan
1999 Replacing Dad (TV Filmi)

Müzik Videoları

2016 Stand Up / Stand N Rock #NoDAPL
2016 #WHERESTHELOVE
2011 Our Deal

Video Oyunu

2016 Allegiant: VR Experience (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Shailene Woodley Fotoğrafları

Shailene Woodley Haberleri