Shane Black

Shane Black

Shane Black
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 16.12.1961

Doğum Yeri: Pennsylvania, ABD

ABD'li aktör, yapımcı, senarist ve yönetmen.

Aktör olarak Rick Hawkins'in yönettiği 1987 yılı yapımı Predator filmindeki rolüyle ün kazanmıştır. Senarist olarak ise Cehennem Silahı ve Cehennem Silahı 2, The Monster Squad, Son Görev, Last Action Hero ve İyi Geceler Öpücüğü filmleriyle başarıyı yakalamıştır.

Filmografi

Oyuncu Olarak

2016 Swing State
2015 Any Day
2013 Marvel One-Shot: Agent Carter (Kısa Film – Seslendirme)
2007 Monkeys
2002 The Boy Scout (Kısa Film)
1997 As Good as It Gets
1997 An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn
1994 Night Realm
1993 RoboCop 3
1993 Mike the Detective (Kısa Film)
1991 Dark Justice (TV Dizisi)
1990 The Hunt for Red October
1988 Dead Heat
1987 Predator
1986 Night of the Creeps

Yönetmen Olarak

2018 The Predator
2016 The Nice Guys
2015 Edge (TV Filmi)
2013 Iron Man 3
2005 Kiss Kiss Bang Bang

Yapımcı Olarak

2006 A.W.O.L. (Kısa Film)
1996 The Long Kiss Goodnight
1991 The Last Boy Scout

Senarist Olarak

2018 The Predator
2016 The Nice Guys
2015 Edge (TV Filmi)
2013 Iron Man 3
2006 A.W.O.L. (Kısa Film)
2005 Kiss Kiss Bang Bang
1996 The Long Kiss Goodnight
1993 Last Action Hero
1991 The Last Boy Scout
1989 Lethal Weapon 2
1987 Lethal Weapon
1987 The Monster Squad

Görev Aldığı Yapımlar

Shane Black Fotoğrafları

Shane Black Haberleri