Sharat Saxena

Sharat Saxena

Sharat Saxena
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.8.1950

Doğum Yeri: Satna, Hindistan

Hindistanlı aktör.

Satna'da dünyaya gelmiştir ama çocukluğu Bhopal'de geçmiştir. St. Joseph's Convent School, Bhopal ve Christ Church Boys okullarında öğrenim gördü. Jabalpur Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümü mezunudur. Aktör olabilmek için 1970 yılında Mumbai'ye geldi.

İlk kez 1974 yapımı Benaam isimli filmde yer aldı. Günümüze kadar 250'den fazla Bollywood filminde rol almıştır. En beğenilen filmleri Mr. India, Tridev, Ghayal, Khiladi, Ghulam, Gupt: The Hidden Truth, Soldier, Baghban, Fanaa, Krrish ve Ek Hi Raasta'dır. 

Filmografi

2018 Yamla Pagla Deewana Phir Se
2018 Race 3
2017 Singam 3
2017 Machine
2016 Anna
2016 Hume Toh Loot Liya
2016 Anna, Kisan Baburao Hazare
2015 Crossroads
2015 Pyaar Ka Punchnama 2
2015 Luckhnowi Ishq
2015 Kis Kisko Pyaar Karoon
2015 Bajrangi Bhaijaan
2014 Singham Returns
2014 Kaash Tum Hote
2014 Hasee Toh Phasee
2013 John Day
2013 Deewana Main Deewana
2013 Club 60
2013 Bullett Raja
2013 Boyss Toh Boyss Hain
2012 Zindagi Tere Naam
2012 Rahe Chardi Kala Punjab Di
2012 Life Ki Toh Lag Gayi
2012 Jeena Hai Toh Thok Daal
2012 It's Rocking: Dard-E-Disco
2012 Bumboo
2012 Ata Pata Lapatta
2011 Tell Me O Kkhuda
2011 Sahi Dhandhe Galat Bande
2011 Ready
2011 Na Jaane Kabse
2011 Bodyguard
2010 Toh Baat Pakki!
2010 Kushti
2010 Fauj Mein Mauj
2009 Vaada Raha... I Promise
2009 Runway: Love Among Gun Shots...
2009 Kisaan
2009 De Dana Dan
2009 Daddy Cool: Join the Fun
2009 Bachelor Party
2008 Hello
2008 Zabardast
2008 Thoda Pyaar Thoda Magic
2008 Superstar
2008 Mr. White Mr. Black
2008 Good Luck!
2008 Golmaal Returns
2007 Nanhe Jaisalmer: A Dream Come True
2007 Main Rony Aur Jony
2007 Jahan Jaaeyega Hamen Paaeyega
2006 With Luv... Tumhaara
2006 Pyaar Ke Side Effects
2006 Phir Hera Pheri
2006 Krrish
2006 Kilukkam Kilukilukkam
2006 Kachchi Sadak
2006 Fanaa
2006 Bhagam Bhag
2006 Baabul
2006 Alag: He Is Different.... He Is Alone...
2005 Waqt Ka Badshah
2005 Viruddh... Family Comes First
2005 Vaah! Life Ho Toh Aisi!
2005 The Great New Wonderful
2005 Tezaab: The Acid of Love
2005 Ssukh
2005 Padmashree Laloo Prasad Yadav
2005 Mumbai Xpress
2005 Mumbai Express
2005 Insan
2005 Bunny
2005 Aankhon Mein Sapne Liye
2005 A Sublime Love Story: Barsaat
2004 Karma (Short)
2004 Tumsa Nahin Dekha
2004 Rakht
2004 Muskaan
2004 Meenaxi: Tale of 3 Cities
2004 Inteqam: The Perfect Game
2004 India, 1964 (Short)
2004 Asambhav
2003 Khushi
2003 Yeh Dil
2003 Talaash: The Hunt Begins...
2003 Simhadri
2003 Parwana
2003 Paanch
2003 Om
2003 Main Hoon Angrakshak
2003 Haasil
2003 C.I.D. Moosa
2003 Baghban
2003 2 October
2002 Tumko Na Bhool Paayenge
2002 Saathiya
2002 Rishtey
2002 Parasuram
2002 Akhiyon Se Goli Maare
2001 Love Ke Liye Kuch Bhi Karega
2001 Kasam
2001 Ek Rishtaa: The Bond of Love
2001 Deewaanapan
2001 Bas Itna Sa Khwaab Hai...
2001 Ajnabee
2001 Agni Jwala
2000 Sudhandhiram
2000 Phir Bhi Dil Hai Hindustani
2000 Josh
2000 Aaghaaz
1999 Safari
1999 Baadshah
1998 Soldier
1998 Zakhm
1998 Ghulam
1998 Gharwali Baharwali
1998 Duplicate
1998 Bade Miyan Chote Miyan
1998 2001: Do Hazaar Ek
1997 Ziddi
1997 Ugadi
1997 Gupt: The Hidden Truth
1997 Bhai Bhai
1997 Bandit Lovers
1996 Ek Aur Sangram
1996 Ek Anari Do Khiladi
1996 Ajay
1995 Policewala Gunda
1995 Paappi Devataa
1995 Nirnnayam
1995 Gundaraj
1995 Anokhi Chaal
1994 Thenmavin Kombath
1994 Mugguru Monagallu
1994 Beta Ho To Aisa
1993 Varasudu
1993 Mutamestri
1993 Money
1993 Lootere
1993 Ek Hi Raasta
1993 Ashaant
1993 Aashik Aawara
1992 Zulm Ki Hukumat
1992 Vishwatma
1992 Virodhi
1992 Muskurahat
1992 Mannan
1992 Khiladi
1992 Humshakal
1992 Gharaana Mogudu
1992 Aaj Ka Goonda Raaj
1991 Vishnu-Devaa
1991 Pratigyabadh
1991 Nirnayam
1991 Narasimha
1991 Mast Kalandar
1991 Kilukkam
1991 Indrajeet
1991 House No. 13
1991 Giraftaari
1991 Gang Leader
1991 Banjaran
1990 Zahreelay
1990 Thanedaar
1990 Naaka Bandi
1990 Maut Se Mukabala
1990 Jurm
1990 Hum Se Na Takrana
1990 Ghayal
1990 Chor Pe Mor
1990 Agneepath
1990 Aag Ka Gola
1989 Mujrim
1989 Tridev
1989 Shehzaade
1989 Rakhwala
1989 Meri Zabaan
1989 Mahaadev
1989 Dost
1989 Dana Paani
1989 Aag Se Khelenge
1988 Shahenshah
1988 Khatron Ke Khiladi
1988 Aryan
1988 Aaryan Mera Naam
1988 Aakhri Adaalat
1987 Mr. India
1987 Kaun Kitney Pani Mein
1987 Inaam Dus Hazaar
1987 Hifazat
1987 Dil Tujhko Diya
1987 Deewana Tere Naam Ka
1986 Karma
1986 Tan-Badan
1986 Mera Dharam
1986 Maanav Hatya
1986 Jaal
1985 Zamana
1985 Yudh
1985 Ucha Dar Babe Nanak Da
1985 Saagar
1985 Paththar
1985 Mera Saathi
1985 Maa Kasam
1985 Geraftaar
1985 Ek Saudagar
1985 Bhavani Junction
1985 Bepanaah
1985 Ameer Aadmi Gharib Aadmi
1985 Aitbaar
1984 Yaadon Ki Zanjeer
1984 Waqt Ki Pukar
1984 Tarkeeb
1984 Kanoon Kya Karega
1984 Captain Barry
1984 Boxer
1984 Aasmaan
1983 Pukar
1983 Hum Se Hai Zamana
1982 Shakti
1982 Pyaar Mein Sauda Nahin
1982 Main Intequam Loonga
1982 Jeeo Aur Jeene Do
1982 Ghazab
1982 Farz Aur Kanoon
1981 Sahhas
1981 Main Aur Mera Haathi
1981 Harjaee
1980 Shaan
1980 Lootmaar
1980 Dostana
1980 Bambai Ka Maharaja
1979 Shikshaa
1979 Kaala Patthar
1979 Bhayaanak
1978 Toote Khilone
1978 Naya Daur
1978 Kasme Vaade
1978 Des Pardes
1977 Zehreeli
1977 Vishwasghaat
1977 Alibaba Marjinaa
1977 Agent Vinod
1976 Kabeela
1976 Jaaneman
1976 Bhala Manus
1975 Jaan Hazir Hai
1974 Dil Diwana
1974 Benaam

Televizyon

2009 100% De Dhana Dhan
1995 Indrajaal
1988 Mahabharat

Görev Aldığı Yapımlar

Sharat Saxena Fotoğrafları