Shia LaBeouf

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 11.6.1986

Doğum Yeri: Los Angeles, ABD

ABD'li aktör.

Tam adı Shia Saide LaBeouf'tur. Constantine, Ben Robot, Hayatımın Maçı, Şüphe, Transformers, Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı ve Kartal Göz filmlerindeki rolleri ile tanınır. Asıl ününü 'Holes' filmindeki Stanley rolüyle kazandı. 

Ailenin tek çocuğu olan Shia, ebeveynlerinin ayrılmasından sonra annesiyle birlikte Los Angeles'a taşındı. Kafelerde kendi hazırladığı stand-up şovlar yaptı. Dr. Quinn, Medicine Woman'da rol alan bir arkadaşına rastlayınca o da profesyonel bir aktör olmaya karar verdi. 2000'de Even Stevens adlı dizide rol aldı ve buradaki rolüyle Emmy ödülünü kazandı. Oyunculuk dışında bateri çalmayı seviyor. İsminin gerçek aksanın 'hiya' olduğu söyleniyor.

Filmografi

2018 The Peanut Butter Falcon
2017 Borg vs McEnroe
2016 American Honey
2015 Man Down
2014 Fury
2013 Charlie Countryman
2013 Nymphomaniac
2012 Howard Cantour.com (Kısa Film – Ayrıca Yönetmen)
2012 Lawless
2012 The Company You Keep
2011 Transformers: Dark of the Moon
2011 Maniac (Kısa Film – Ayrıca Yönetmen)
2011 Born Villain (Kısa Film – Ayrıca Yönetmen)
2010 Wall Street: Money Never Sleeps
2009 Transformers: Revenge of the Fallen
2009 New York, I Love You
2008 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
2008 Eagle Eye
2007 Disturbia
2007 Surf's Up (Seslendirme)
2007 Transformers
2006 Bobby
2006 A Guide to Recognizing Your Saints
2005 The Greatest Game Ever Played
2005 Nausicaä of the Valley of the Wind (Seslendirme)
2005 Constantine
2004 I, Robot
2003 The Battle of Shaker Heights
2003 Charlie's Angels: Full Throttle
2003 Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd
2003 Holes
1998 The Christmas Path
1998 Monkey Business

Televizyon

2008 Saturday Night Live
2003 Even Stevens
2003 The Even Stevens Movie (TV Filmi)
2003 Project Greenlight
2002 The Proud Family
2002 Tru Confessions (TV Filmi)
2001 Hounded (TV Filmi)
2001 The Nightmare Room
2000 ER
2000 Freaks and Geeks
1999 Jesse
1999 Suddenly Susan
1999 Touched by an Angel
1999 The X-Files
1998 Caroline in the City
1998 Breakfast with Einstein (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Shia LaBeouf Fotoğrafları

Shia LaBeouf İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler