Sigourney Weaver

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.10.1949

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li oyuncu

Tam adı Susan Alexandra Weaver'dır ve hayranları tarafından The Actress's Actress ve The Sci-Fi Queen olarak isimlendirilmiştir. 1972 yılında Stanford Üniversitesi İngiliz Edebiyatı ve 1974 yılında Yale Üniversitesi Drama bölümlerini bitirdi. Bir süre çeşitli sahne arkası işlerinde çalıştıktan sonra, ilk olarak 1977 yılında Woody Allen'in bir filminde altı saniye süren çok kısa bir rol aldı. 1979 yılına kadar oynadığı küçük rollerden sonra Alien (Yaratık) filmiyle bir anda ünlü olarak, art arda filmlerde oynamaya başladı. Filmleriyle birlikte birçok ödül de kazandı. 1995 yılında Empire dergisince açıklanan 'Film Tarihinin En Seksi 100 Yıldızı' listesine 81. sıradan seçildi. ABD'li tiyatro yönetmeni Jim Simpson'la evli olan sanatçı, bir kız çocuk sahibi ve çok iyi derecede Almanca ve Fransızca konuşabilmektedir.

Filmografi

2027 Avatar 5
2025 Avatar 4
2023 Avatar 3
2021 Avatar 2
2020 Ghostbusters 2020
2017 The Meyerowitz Stories (New and Selected)
2017 Rakka (Kısa Film)
2016 Kayıp Balık Dori (Seslendirme)
2016 Hayalet Avcıları
2016 Canavarın Çağrısı
2016 The Assignment
2015 Chappie
2014 Simple Plan: Prayers for Bobby Tribute (Kısa Film)
2014 Exodus: Tanrılar ve Krallar
2012 Vamps
2012 Medyum
2012 Gizli Hedef
2011 Rampart
2011 Paul
2011 Dehşet Kapanı
2011 Çılgın Bir Hafta Sonu
2011 Kaçış
2010 Yine mi Sen?
2010 Crazy on the Outside
2009 Avatar
2008 VOL·i (Seslendirme)
2008 Lütfen Baş Sarın
2008 Despero (Anlatıcı)
2008 Bakış Açısı
2008 Baby Mama
2007 Parktaki Kız
2006 The TV Set
2006 Snow Cake
2006 Masallar Diyarı (Seslendirme)
2006 Infamous
2004 Köy
2004 Hayali Kahramanlar
2003 Kuyu
2002 The Guys
2002 Tadpole
2001 Heartbreakers
2001 Big Bad Love (Seslendirme)
2000 Şaşkın Casus
1999 Galaksi Savaşçıları
1999 A Map of the World
1997 Snow White: A Tale of Terror
1997 Buz Fırtınası
1997 Alien: Diriliş
1995 Kopya Cinayetler
1995 Jeffrey
1994 The Wild Swans (Kısa Video - Anlatıcı)
1994 Ölüm ve Bakire
1993 Rabbit Ears: Peachboy (Kısa Video - Anlatıcı)
1993 Bir Günlük Cumhurbaşkanı
1992 The Snow Queen (Kısa Video - Anlatıcı)
1992 Alien 3
1992 1492, Christophe Colomb
1989 Hayalet Avcıları 2
1988 Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
1988 Çalışan Kız
1986 Yarımay Sokağı
1986 Yaratığın Dönüşü
1985 Une femme ou deux
1984 Hayalet Avcıları
1983 Deal of the Century
1982 Tehlikeli Bir Yıl
1981 Şahit
1979 Yaratık
1978 Madman
1977 Annie Hall

Televizyon

2019 The Dark Crystal: Age of Resistance (Seslendirme)
2019 Full Frontal with Samantha Bee
2017 Koruyucular (Mini Dizi)
2017 Doc Martin
2015 Penn Zero: Part-Time Hero (Mini Dizi – Seslendirme)
2012 Political Animals (Mini Dizi)
2011 Spring/Fall (TV Filmi)
2009 Dualar Bobby İçin (TV Filmi)
2008 Eli Stone
2002 Futurama (Seslendirme)
1979 3 by Cheever (Mini Dizi)
1977 The Best of Families (Mini Dizi)
1970 Somerset

Video Oyunları (Seslendirme)

2014 Alien: Isolation
2009 Avatar: The Game

Görev Aldığı Yapımlar

Sigourney Weaver Fotoğrafları

Sigourney Weaver Haberleri