Simon Curtis

Simon Curtis

Simon Curtis
Yönetmen

Doğum Tarihi: 11.3.1960

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz yapımcı ve yönetmen.

David Copperfield (1999), Cranford (2007-2009) dizileriyle My Week with Marilyn (2011) ve Woman in Gold (2015) filmleriyle tanınmıştır. ABD'li oyuncu Elizabeth McGovern'la evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Filmografi

2019 The Art of Racing in the Rain
2017 Elveda Christopher Robin
2015 Altınlı Kadın
2011 Marilyn ile Bir Hafta

Televizyon

2014 Black Box
2009 Freezing
2009 Cranford
2009 A Short Stay in Switzerland (TV Filmi)
2007 Five Days
2007 Born in the USA (TV Filmi)
2006 The Amazing Mrs Pritchard
2005 Twenty Thousand Streets Under the Sky (Mini Dizi)
2003 The Practice
2002 Man and Boy (TV Filmi)
2000 The Sins (Mini Dizi)
1999 David Copperfield (Mini Dizi)
1998 My Summer with Des (TV Filmi)
1997 The Student Prince (TV Filmi)
1996 Tracey Takes On...
1994 Great Performances
1993 Performance
1992 Screenplay

Yapımcı

2018 The Chaperone
2017 Elveda Christopher Robin
2015 Altınlı Kadın
2012 Friend Request Pending (Kısa Film)
2011 Marilyn ile Bir Hafta
1998 The Tribe
1997 The Designated Mourner
1997 My Night with Reg
1997 Mrs Dalloway
1996 12. Gece
1991 Edward II

Televizyon

2017 Diana and I (TV Filmi)
2016 Indian Summers
2012 Threesome
2009 Freezing
2009 Hunter (Mini Dizi)
2007 Five Days
2007 Christmas at the Riviera (TV Filmi)
2006 The Virgin Queen (Mini Dizi)
2004 Pride (TV Filmi)
2004 Justifying War: Scenes from the Hutton Enquiry (TV Filmi)
2004 Carrie's War (TV Filmi)
2002 Copenhagen (TV Filmi)
1999 The Colour of Justice (TV Filmi)
1999 Shooting the Past (TV Filmi)
1998 The American (TV Filmi)
1998 Spoonface Steinberg (TV Filmi)
1997 Macbeth on the Estate (TV Filmi)
1996 Company (TV Filmi)
1996 Broken Glass (TV Filmi)
1995 Screen Two
1995 Killing Me Softly (TV Filmi)
1993 Great Performances

Görev Aldığı Yapımlar

Simon Curtis Fotoğrafları

Simon Curtis Haberleri