Şinasi Yurtsever

Şinasi Yurtsever

Şinasi Yurtsever
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.5.1977

Doğum Yeri: Malatya, Türkiye

Türk oyuncu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü mezunudur. 1997 ile 2000 yılları arasında yayınlanan Küçük İbo isimli dizide Selçuk karakteriyle tanındı. Ardından Yılan Hikâyesi, Kınalı Kar, Avrupa Yakası, Yabancı Damat, Bir Bulut Olsam ve Aşk ve Ceza gibi birçok televizyon dizisinde rol aldı. 

2003 yapımı Yazı Tura filminde Basri karakteriyle ilk sinema tecrübesini yaşadı. Ardından Hayatımın Kadınısın, Hokkabaz ve Küçük Kıyamet isimli sinema filmlerinde rol aldı. 2011 yılında Çalgı Çengi filminde nakliyatçı rolünü canlandırdı. 2012 yılında başlayan İşler Güçler dizisinde yapımcı Hakkı karakteriyle ün kazandı. 2013 yapımı Düğün Dernek filminde Yılmaz karakterini canlandırdı. 2014 yılında başlayan Kardeş Payı dizisinde ise Hilmi karakterini canlandırdı.

Filmografi

2018 Arapsaçı
2017 Yol Arkadaşım
2017 Dört Köşe
2016 Çalgı Çengi İkimiz
2016 Geniş Aile 2: Her Türlü
2015 Düğün Dernek 2 - Sünnet
2014 Hadi İnşallah
2014 Olur Olur!
2013 Düğün Dernek
2011 Çalgı Çengi
2009 Vavien
2006 Küçük Kıyamet
2006 Hokkabaz
2006 Hayatımın Kadınısın
2003 Yazı Tura

Televizyon

2014 Kardeş Payı
2012 İşler Güçler
2011 Sen de Gitme
2010 Aşk ve Ceza
2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2009 Ramazan Güzeldir
2009 Kapalıçarşı
2009 Bir Bulut Olsam
2008 Ayışığı
2004 Yabancı Damat
2004 Avrupa Yakası
2002 Kınalı Kar
2001 Cinlerle Periler
1999 Yılan Hikayesi
1998 Örümcek
1998 Küçük İbo
1998 Dış Kapının Mandalları
1996 Hemşerim
1996 Başka İstanbul Yok

Senarist Olarak

2017 İlk Buluşma
1999 Ayrılsak da Beraberiz (TV Dizisi)

Görev Aldığı Yapımlar

Şinasi Yurtsever Fotoğrafları

Şinasi Yurtsever İle İlgili Haberler