Usta oyuncu hayatını kaybetti!

9.6.2020
Usta oyuncu hayatını kaybetti!
Sevilen oyuncu Ayşegül Atik, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türk tiyatrosunun sevilen oyuncularından Ayşegül Atik, geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında hayatını kaybetti.

En Son Babalar Duyar dizisinde Şükran karakterini canlandıran usta oyuncu Ayşegül Atik, Bodrum'da hayata gözlerini yumdu. Atik'in ölüm haberi başta sevenleri olmak üzere sanat camiasını yasa boğdu.

Üzüntümüz, acımız tarif edilemez

Annesinin ölüm haberini veren Alper Atik 'Pamuk annemi saat 00.10 itibariyle cennete uğurladık. Hastalığı süresince tek isteği acı çekmemek ve yalnız kalmamaktı. 45 gün boyunca hastanede acı çekmeden biz oğulları Alper Atik ve Argun Atik ile el ele, diz dize, gülerek, ağlayarak, oynayarak, sohbet ederek, öpüşerek, sarılarak geçirdi, çok ağrısı olduğu gecenin sabahına yoğun bakıma, hiç kalmak istemediği yere gitmek zorunda kaldı. Allah'ım, sevgili kulu olan canım annemi, hiç üzmeden, yormadan yanına aldı, üzüntümüz acımız tarif edilemez ama huzur buldu annecim, çok zormuş, hep yaşayacaksın bizimle, ailenle, arkadaşlarınla ve hayatına renk kattığın milyonların gönlünde, rahat uyu birtanem' dedi.

Ayşegül Atik kimdir?

Asıl adı Mürşide Ersoy'dur. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Devlet Tiyatrosunda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı. 1978'de Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca'yla TRT tek kanal iken çeşitli skeçlerde yer aldı. 1980'li yıllarda eşi Ali Atik'le birlikte 'Önce Alışveriş Sonra Fiş' sloganı ile hafızalarda yer edinen KDV reklamında oynadı. 2002-2003 yıllarında yer aldığı En Son Babalar Duyar dizisinde canlandırdığı Şükran karakteriyle milyonların sevgilisi olmuştur.

Son olarak 2017 yılında Yaşamak Güzel Şey filminde rol alan oyuncu bir süre Yakın Doğu Üniversitesi'nde Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Filmografi

2017 Yaşamak Güzel Şey
2015 Ali Kundilli 2
1986 Sen de mi Şakir? (Video)
1978 Taşı Toprağı Altın Şehir

Televizyon

2017 Dayan Yüreğim
2010 Şen Yuva
2007 Kısmetim Otel
2003 En Son Babalar Duyar
1989 Alıştık Artık
1983 Kartallar Yüksek Uçar (Seslendirme)
1979 Tatlı Çarşamba




Haberde Adı Geçenler

En Son Haberler

İlgili Resimler


Haberler