Usta oyuncu hayatını kaybetti!

19.04.2021
Usta oyuncu hayatını kaybetti!
Sinemanın sevilen oyuncusu Erol Demiröz 81 yaşında hayatını kaybetti.

Sürü, Balans ve Manevra, Mucize ve Güneşi Gördüm gibi filmlerde rol alan oyuncu Erol Demiröz, 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Mahsun Kırmızıgül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, usta oyuncu Erol Demiröz'ün hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Kırımızıgül paylaşımında, 'Tiyatro ve sinema dünyasının en büyük ustası Erol Demiröz babamız vefat etti. Benim için çok değerli olan bir abiyi, babayı, ustayı, hemşehrimi kaybettik. Ah Erol baba ah. Duruşun, fikirlerin, asaletin, insanlığın bize çok şey kattı. Bendeki yerin çok başkaydı. Seni unutmayacağız' ifadelerini kullandı.

Oyuncular Sendikası'ndan başsağlığı mesajı

Oyuncular Sendikası yapılan açıklamada, 'Meslektaşımız Erol Demiröz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun' ifadelerine yer verildi.

Erol Demiröz kimdir?

Tiyatro ve sinema oyuncusu. 29 Mayıs 1940 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. İlkokul (1952) , ortaokul ve liseyi (1958) Ziya Gökalp okullarında okuyarak bitirdi. Yükseköğrenimini Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi) 'inde tamamladı. Askerliğini kısa süreli olarak İzmir Gaziemir'de yaptı.

Erol Demiröz, 1961 yılında Halkevleri Genel Merkezi'nde tiyatro çalışmalarına başlamıştı. 1968 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST) oyuncu ve yönetmen kadrosunda yer alarak yüzlerce oyunda rol almıştı, onlarca oyunu sahneye koydu. Ayrıca, Yılmaz Güney'in 'Sürü' filmi başta olmak üzere on beş kadar sinema filmde oynamıştı. Türkiye'de ilk televizyon çocuk dizisi olan 'Harun' başta olmak üzere, birçok senaryoya da imza atmıştı. 'Babalar ve Oğullar' adlı televizyon dizisinde rol almıştı. Mahsun Kırmızıgül'ün senaryolarını yazıp yönettiği 'Beyaz Melek' ile 'Güneşi Gördüm' adlı filmlerde de önemli roller üstlenmişti.

Sanat yaşamını İstanbul'da sürdüren Erol Demiröz, 1977 yılında, 'Ulvi Uraz En İyi Yönetmen Ödülü'nü almıştı.

Filmografi

2019 Mucize 2: Aşk
2017 Vezir Parmağı
2015 Mucize
2014 Sadece Sen
2009 Acı
2009 Güneşi Gördüm
2008 Hayatın Tuzu
2008 Son Cellat
2007 Beyaz Melek
2006 Çinliler Geliyor
2005 Balans ve Manevra
1998 Avcı
1997 Mektup
1995 Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey
1992 Saygılar Bizden (Video)
1990 Ölürayak
1990 İkili Oyunlar
1990 Gömlek
1988 El Kapıları
1988 Düttürü Dünya
1987 72. Koğuş
1987 Çark
1983 Hakkari'de Bir Mevsim
1982 At
1981 Yılanı Öldürseler
1980 Bereketli Topraklar Üzerinde
1980 Gül Hasan
1978 Sürü

Televizyon

2012 Babalar ve Evlatlar
2009 Kasaba
2004 Hayalet (Mini Dizi)
1994 Kurtuluş (Mini Dizi)
1992 Saygılar Bizden


Haberde Adı Geçenler

En Son Haberler

İlgili Resimler


Haberler