Sissy Spacek

Sissy Spacek

Sissy Spacek
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.11.1949

Doğum Yeri: Texas, ABD

ABD'li aktris.

Tam adı Mary Elizabeth Spacek'tir. Baba tarafından soyu Çek ve Almanlara dayanmaktadır. Liseyi Quitman Lisesi'nde tamamladıktan sonra kuzeniyle birlikte oyuncu olmak için New York'a taşındı ve Actors Studio'ya kaydolarak oyunculuk eğitimi almaya başladı.

İlk kez 1970 yılı yapımı Trash filminde figüran olarak sinemaya adım attı. 1972 yılında ise Prime Cut filmiyle bir rolde yer aldı. 1980 yılında Coal Miner's Daughter filminde canlandırdığı Loretta Lynn rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nün sahibi olan oyuncu, aynı ödüle 2001 yapımı Yatak Odasında filmiyle de aday oldu. 

İlk rol aldığı 1970 yılından bu yana 60'tan fazla sinema ve TV çalışmasında yer aldı.

Filmografi

2018 LCD Soundsystem: Oh Baby (Kısa Video)
2018 The Old Man & the Gun
2012 Ölüme Doğru
2011 Duyguların Rengi
2009 Büyük Sır
2008 Zoraki Tatil
2008 Lake City
2007 Tam Gaz
2006 Gray Matters
2006 Summer Running: The Race to Cure Breast Cancer
2005 Amerikan Büyüsü
2005 Tek Başına
2005 Halka 2
2005 Nine Lives
2004 A Home at the End of the World
2002 Tuck Everlasting
2001 Yatak Odasında
1999 The Straight Story
1999 Blast from the Past
1997 Bela
1995 Çimen Türküsü
1994 Trading Mom
1991 JFK: Kapanmayan Dosya
1991 Hard Promises
1990 The Long Walk Home
1986 Crimes of the Heart
1986 night, Mother
1986 Violets Are Blue...
1985 Marie
1984 The River
1983 The Man with Two Brains (Seslendirme)
1982 Kayıp
1981 Raggedy Man
1980 Heart Beat
1980 Madencinin Kızı
1977 Üç Kadın
1976 Welcome to L.A.
1976 Günah Tohumu
1974 Ginger in the Morning
1973 Kanlı Toprak
1972 Eve Gelen Yabancı

Televizyon

2018 Homecoming
2018 Castle Rock
2017 Bloodline
2010 Big Love
2010 Gimme Shelter (TV Filmi)
2007 Pictures of Hollis Woods (TV Filmi)
2002 Last Call (TV Filmi)
2001 Midwives (TV Filmi)
2000 Songs in Ordinary Time (TV Filmi)
1996 If These Walls Could Talk (TV Filmi)
1996 Beyond the Call (TV Filmi)
1995 The Good Old Boys (TV Filmi)
1995 Streets of Laredo (Mini Dizi)
1994 A Place for Annie (TV Filmi)
1992 Shelley Duvall's Bedtime Stories (Anlatıcı)
1992 A Private Matter (TV Filmi)
1978 Great Performances
1975 Katherine (TV Filmi)
1974 The Migrants (TV Filmi)
1973 The Rookies
1973 Walton Ailesi
1973 Love, American Style
1973 The Girls of Huntington House (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Sissy Spacek Fotoğrafları

Sissy Spacek Haberleri