Snoop Dogg

Snoop Dogg

Snoop Dogg
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 20.10.1971

Doğum Yeri: ABD

Calvin Cordozar Broadus, veya bilinen sahne adıyla Snoop Dogg veya Snoop Lion (resmi olarak Snoop Doggy Dogg veya Doggy Dogg ya da yeni ismi ile Snoop Lion), Grammy Ödülü'ne aday gösterilmiş Amerikalı bir rap müzik sanatçısı, albüm yapımcısı ve oyuncudur. 

Snoop Dogg, Batı Yakası hip-hop müziği icra eden bir MC ve Dr. Dre'nin keşfettiği isimlerden biri olarak tanınmaktadır. Sanatçı, argodaki '-izzle' ekini popüler kıldı, veya başka bir tabirle uzun süredir kullanımda olan bir sözcüğü, hiç kullanılmadığı bir alan olan popüler kültüre -özellikle pop ve hip hop müzik kültürlerine- yerleştirdi.

Snoop Dogg, lisedeyken Crips çetesinin bir üyesiydi ve mezun olduktan kısa süre sonra kokain bulundurmak suçundan tutuklandı ve üç yıl hapis yattı. 1992 yılında müzik kariyerine başlayan Snoop Dogg; Dr. Dre'nin ilk stüdyo albümü The Chronic'teki birkaç şarkıda Dre'ye eşlik etti. Snoop'un solo albümü Doggystyle, 1993 yılında Death Row Records etiketiyle yayımlandı. Doggystyle, dört kez platin plak kazandı ve 'Who Am I (What's My Name?)' ve 'Gin & Juice' gibi hit singlelar piyasaya çıktı.

Phillip Woldemariam'ın 1993'te ölümüyle ilgili suçlamalardan 1996'da aklandı. Tha Doggfather adını taşıyan 1996 çıkışlı ikinci albümü, 1998'den 2001'e kadar üç albüm yayımlayacağı No Limit Records ile anlaşmadan önce Death Row etiketiyle çıkardığı son albümü oldu. Snoop, 2002'de Paid tha Cost to Be da Boss albümü için Capitol Records ile anlaşma imzaladı ve 2004'te sonraki üç albümü için Geffen Records şirketine katıldı. Snoop, kuzeni Nate Dogg ve rapçi Warren G ile birlikte 213 adında bir grup kurdu ve 2004'te bir albüm çıkardılar.

2009 yılında Nation of Islam'a üye olduğu açıklandı. 1 Mart 2009'da, Nation of Islam'ın yıllık Saviours' Day bayramı etkinliğine katıldı ve Louis Farrakhan'ı methetti. Snoop, organizasyona 1000 dolar bağışladı.
Müziğin dışında, Snoop Dogg çeşitli film ve dizilerde rol aldı ve çeşitli televizyon programları sundu: Doggy Fizzle Televizzle, Snoop Dogg's Father Hood ve Dogg After Dark. Ayrıca, bir lisenin futbol takımının koçluğunu yapmaktadır. Yaşadığı bazı yasal sorunlar nedeniyle Avustralya ve İngiltere'de yasaklıdır.

Filmografi
1994: Murder Was the Case (Platin.)
1998: Half Baked (cameo)
1999: Hot Boyz
1999: Whiteboyz
1999: Urban Menace
2000: Up In Smoke Tour
2001: Baby Boy (Altın)
2001: Training Day
2001: Bones
2001: The Wash
2003: Malibu's Most Wanted
2003: Old School
2004: Starsky & Hutch
2004: Soul Plane
2004: Volcano High
2005: Boss'n Up
2005: Racing Stripes
2006: The Tenants
2006: Weeds: Kendisi
2007: Arthur and the Minimoys (ses)
2007: Monk
2007: The Boondocks
2008: Singh Is Kinng (kendisi)
2008: Snoop Dogg's Father Hood (kendisi)
2009: Futurama: Into the Wild Green Yonder (ses)
2009: Snoop And Jay Are Do Paloma Valley High
2009: Dogg After Dark (kendisi)
2009: Xavier: Renegade Angel (ses)
2009: Brüno (cameo)
2012: Mac & Devin Go to High School (kendisi)
2013: Scary Movie 5 (kendisi)

Görev Aldığı Yapımlar

Snoop Dogg Fotoğrafları

Snoop Dogg İle İlgili Haberler

Portreler