Songül Öden

Songül Öden

Songül Öden
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.2.1979

Doğum Yeri: Diyarbakır, Türkiye

Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı mezunu olan ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı şan eğitimi alan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST), Ankara Deneme Sahnesi’nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda (1 yıl), Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda (3,5 yıl) ve özel tiyatrolarda görev yaptı.




Filmografisi

  • Umutsuz Ev Kadınları, 2011
  • Mükemmel Çift, 2010
  • 72. Koğuş, 2010
  • Acı Aşk, 2009
  • Vazgeç Gönlüm, 2007
  • Gümüş, 2005
  • Havada Bulut, 2002
  • Vasiyet, 2001
  • Ferhunde Hanımlar, 1993

Rol Aldığı Oyunlar

  • Keşanlı Ali Destanı, 2011
  • Kadıncıklar, 2007
  • Ne Kadınlar Sevdim, 2003
  • Hortlak, 2003
  • Dört Mevsim, 2003
  • Birimiz Hep İçin, 2000
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 1999

Ödülleri

  • 17. Siyaset Dergisi Ödülleri, 'Yılın Özel Ödülü', 2011
  • 8. Lions Tiyatro Ödülleri, 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' (Kadıncıklar 2007), 2008
  • 33. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri, 'İsmet Küntay Özendirme Ödülü' (Kadıncıklar 2007), 2008

Görev Aldığı Yapımlar

Songül Öden Fotoğrafları

Songül Öden Haberleri

Portreler