Sonia Braga

Sonia Braga

Sonia Braga
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.6.1950

Doğum Yeri: Paraná, Brezilya

Brezilyalı oyuncu.

Tam adı Sônia Maria Campos Braga'dır. The Brazilian Bombshell (Brezilya Bombası) lakabıyla tanınmaktadır. 1968 yılı yapımı O Bandido da Luz Vermelha filmiyle oyunculuk yapmaya başlamıştır. Daha çok Dona Flor e Seus Dois Maridos (1976), Örümcek Kadının Öpücüğü (1985) ve Moon Over Parador (1988) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Fatima
2019 The Jesus Rolls
2019 Bacurau
2017 Mucize
2016 Aquarius
2014 Emoticon ;)
2013 The Wine of Summer
2012 Mundo Invisível
2012 Feijoada Completa (Kısa Film)
2010 Lope
2010 An Invisible Sign
2007 Sınır ötesi
2006 The Hottest State
2006 Sea of Dreams
2005 Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School
2005 Che Guevara
2004 Scene Stealers
2004 Amália Traída (Kısa Film)
2003 Testosterone
2002 Empire
2001 Perfume
2001 Memórias Póstumas de Brás Cubas
2001 Angel Eyes
1999 From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter (Video)
1996 Tieta do Agreste
1995 Two Deaths
1993 Roosters
1990 Çaylak
1988 The Milagro Beanfield War
1988 Moon Over Parador
1985 Örümcek Kadının Öpücüğü
1983 Gabriela, Cravo e Canela
1981 Eu Te Amo
1978 A Dama do Lotação
1976 Dona Flor e Seus Dois Maridos
1975 O Casal
1973 Mestiça, a Escrava Indomável
1971 O Capitão Bandeira Contra o Dr. Moura Brasil
1970 Cleo e Daniel
1970 A Moreninha
1968 O Bandido da Luz Vermelha

Televizyon

2017 Las Reinas
2016 Luke Cage
2015 The Curse of the Fuentes Women (TV Filmi)
2014 Warehouse 13
2014 Royal Pains
2013 The Ordained (TV Filmi)
2013 Meddling Mom (TV Filmi)
2011 Tapas & Beijos
2010 As Cariocas
2010 -2011Brothers & Sisters
2007 Donas de Casa Desesperadas
2007 Páginas da Vida
2005 Ghost Whisperer
2005 CSI: Miami
2005 Alias
2003 Law & Order
2002 George Lopez
2002 American Family
2001 The Judge (Mini Dizi)
2001 Sex and the City
2000 Family Law
1999 Força de Um Desejo
1998 Money Play$ (TV Filmi)
1998 Four Corners
1998 A Will of Their Own (Mini Dizi)
1995 Streets of Laredo (Mini Dizi)
1995 Moses (Mini Dizi)
1995 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (Seslendirme)
1994 The Burning Season (TV Filmi)
1992 Tales from the Crypt
1991 The Last Prostitute (TV Filmi)
1987 Zincir (TV Filmi)
1986 Cosby Ailesi
1980 Chega Mais
1979 Dancin' Days
1977 Espelho Mágico
1976 Saramandaia
1975 Gabriela
1974 Fogo Sobre Terra
1972 Vila Sésamo
1972 Somos Todos do Jardim de Infância (TV Filmi)
1972 Selva de Pedra
1970 Irmãos Coragem
1970 A Menina do Veleiro Azul

Ödülleri

1981 Gramado Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Seni seviyorum
2001 Gramado Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Ölümsüz Hatıralar
2016 Gramado Film Festivali - Oscarito Trophy
2016 Havana Film Festivali - En iyi kadın oyuncu, Kova
2016 Mar del Plata Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Kova
2016 Lima Film - En iyi kadın oyuncu, Kova
2016 San Diego Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En iyi kadın oyuncu, Kova
1996 Lone Star Film ve Televizyon Ödülleri - En İyi TV Destekleyen Kadın Oyuncu, Laredo sokakları
2013 Gen Sanat Filmleri Festivali - Oyunculara İşbirliği Ödülü, İfade
2014 Premios Platino - Onur Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Sonia Braga Fotoğrafları

Sonia Braga Haberleri