Stanislas Merhar

Stanislas Merhar

Stanislas Merhar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.1.1971

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Sloven asıllı Fransız aktör.

Sinema, tiyatro alanında ve TV filmlerinde rol aldı. İlk filmi başrolünü Fransız aktris Miou-Miou ile paylaştığı Nettoyage à sec filminde elde etti. Canlandırdığı 'Loic' karakteriyle César Ödülleri'nde 'Umut Veren Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı.

Filmografi
1997 : Nettoyage à sec by Anne Fontaine
1998 : The Count of Monte Cristo (TV miniseries, played the role of Albert de Morcerf)
1999 : La Lettre by Manoel de Oliveira
1999 : Furia by Alexandre Aja
2000 : Franck Spadone by Richard Bean
2000 : La Captive by Chantal Akerman
2000 : Les Savates du bon Dieu by Jean-Claude Brisseau
2001 : Nobel by Fabio Carpi
2001 : I Cavalieri che fecero l'impresa by Pupi Avati
2002 : Un monde presque paisible by Michel Deville
2002 : Merci Docteur Rey by Andrew Litvack
2003 : Courtes Histoires de train court métrage by François Aunay
2003 : Adolphe by Benoît Jacquot
2003 : L'Enfance de Catherine by Anne Baudry, short film
2005 : Un fil à la patte by Michel Deville
2005 : Code 68 de Jean-Henri Roger
2006 : Comme un chat noir au fond d'un sac by Stéphane Elmadjian
2006 : Müetter de Dominique Lienhard
2006 : L'Héritage by Géla Babluani and Temur Babluani
2011 : En ville by Valérie Mréjen and Bertrand Schefer
2011 : The Art of Love by Emmanuel Mouret
2011 : Almayer's Folly by Chantal Akerman

Görev Aldığı Yapımlar

Stanislas Merhar Fotoğrafları

Portreler