Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 13.6.1951

Doğum Yeri: Gothenburg, İsveç

İsveçli oyuncu. 

Tam adı Stellan John Skarsgård'dır. Karayip Korsanları filmlerindeki rolleriyle tanınmıştır. Kendisi gibi aktör olan Alexander Skarsgård, Gustaf Skarsgård, Bill Skarsgård ve Valter Skarsgård'ın babasıdır.

Filmografi

2018 The Man Who Killed Don Quixote
2018 Mamma Mia! Here We Go Again
2017 Return to Montauk
2017 Borg McEnroe
2015 Cinderella
2015 Avengers: Age of Ultron
2015 Our Kind of Traitor
2014 In Order of Disappearance (Ayrıca Yapımcı ve Dublör)
2014 Hector and the Search for Happiness
2013 Romeo and Juliet
2013 The Railway Man
2013 Nymphomaniac
2013 The Physician
2013 Thor: The Dark World
2012 The Avengers
2011 Thor
2011 Melancholia
2011 The Girl with the Dragon Tattoo
2010 A Somewhat Gentle Man
2010 Frankie and Alice
2010 Moomins and the Comet Chase
2010 Submission
2010 As If I Am Not There
2010 King of Devil's Island (Ayrıca Yapımcı)
2009 Angels & Demons
2009 Boogie Woogie
2009 Metropia
2008 Mamma Mia!
2008 Arn – The Kingdom at Road's End
2007 Pirates of the Caribbean: At World's End
2007 The Killing Gene
2007 Arn – The Knight Templar
2006 Kill Your Darlings
2006 Goya's Ghosts
2006 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2005 Dominion: Prequel to the Exorcist
2005 Torte Bluma (Kısa Film)
2005 Beowulf & Grendel
2005 Guilty Hearts
2004 Eiffeltornet (Kısa Film)
2004 King Arthur
2004 Exorcist: The Beginning
2003 To Kill a Child (Kısa Film)
2003 Dogville
2002 No Good Deed
2002 City of Ghosts
2001 Taking Sides
2001 The Glass House
2000 Harlan County War
2000 Passion of Mind
2000 Signs & Wonders
2000 Timecode
2000 Dancer in the Dark
2000 Aberdeen (Ayrıca Yapımcı)
2000 Powder Keg (Kısa Film)
2000 Kiss Kiss (Bang Bang)
1999 Deep Blue Sea
1998 Glasblåsarns barn
1998 Savior
1998 Ronin
1997 Insomnia
1997 My Son the Fanatic
1997 Good Will Hunting
1997 Amistad
1996 Harry och Sonja
1996 Breaking the Waves
1995 Jönssonligans största kupp
1995 Zero Kelvin
1995 The Dogs of Riga
1993 The Slingshot
1993 Sista dansen
1992 Den Demokratiske Terroristen
1992 Wind
1991 The Ox
1990 The Hunt for Red October
1990 Good Evening, Mr. Wallenberg
1989 S/Y Joy
1989 Täcknamn Coq Rouge
1989 Kvinnorna på taket
1988 The Unbearable Lightness of Being
1988 Vargens tid
1988 Friends
1988 The Perfect Murder
1987 Jim & piraterna Blom (Ayrıca Senarist)
1987 Hip hip hurra!
1986 Ormens väg på hälleberget
1985 Falsk som vatten
1985 Noon Wine
1985 Peter-No-Tail in Americat
1984 Åke och hans värld
1983 P & B
1982 The Simple-Minded Murderer
1981 Kyssen (Kısa Film)
1977 Taboo
1977 Hemåt i natten
1975 Swedish Sex Games
1974 Anita: Swedish Nymphet
1973 Åttonde budet (Kısa Film)
1973 Fem døgn i August
1973 Bröllopet
1972 Strandhugg i somras
1972 Firmafesten

Televizyon

2015 River
2014 Quarry (TV Filmi)
2012 Rouge Brésil
2012 Playhouse Presents
2010 Arn (Mini Dizi)
2008 Masterpiece Contemporary
2008 Entourage
2003 Helen of Troy (TV Filmi)
2001 D-dag - Den færdige film (TV Filmi)
2000 Harlan County War (TV Filmi)
1997 The Kingdom II (Mini Dizi)
1994 Rapport till himlen (Mini Dizi)
1990 S*M*A*S*H (Mini Dizi)
1990 Parker Kane (TV Filmi)
1989 The Wild Duck (TV Filmi)
1989 Förhöret (TV Filmi)
1985 Den tragiska historien om Hamlet - Prins av Danmark (TV Filmi)
1985 August Strindberg: Ett liv (Mini Dizi)
1983 Farmor och vår herre (Mini Dizi)
1983 Hustruskolan (TV Filmi)
1981 Skärp dig, älskling (Mini Dizi)
1981 Babels hus (Mini Dizi)
1981 Olsson per sekund eller Det finns ingen anledning till oro (TV Filmi)
1972 Magnetisören (TV Filmi)
1968 Bombi Bitt och jag

Görev Aldığı Yapımlar

Stellan Skarsgård Fotoğrafları

Stellan Skarsgård İle İlgili Haberler