Stephen Chbosky

Stephen Chbosky

Stephen Chbosky
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 25.1.1970

Doğum Yeri: Pittsburgh, Pensilvanya, ABD

ABD'li yazar, senarist ve film yönetmeni.

Başrollerinde Logan Lerman, Emma Watson ve Ezra Miller'in oynadığı, New York Times'ın en çok satan romanından uyarlanan ve aynı adı taşıyan The Perks of Being a Wallflower filmini yazdı ve yönetti. 2005 yapımı Rent ve 2017 yapımı Disney filmi Beauty and the Beast filmlerinin de senaryosunu yazdı. Ayrıca 2006'dan 2008 Ağustos'a kadar yayınlanan CBS televizyon dizisi Jericho'nun yapımcısı, yönetici yapımcısı ve yazarıdır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Wonder
2012 The Perks of Being a Wallflower
1995 The Four Corners of Nowhere

Senarist Olarak

2017 Beauty and the Beast
2017 Wonder
2016 The Divergent Series: Allegiant
2012 The Perks of Being a Wallflower
2005 Rent
1995 The Four Corners of Nowhere

Oyuncu Olarak

2015 No Escape
2014 As Above, So Below
2002 Austin Powers in Goldmember
1995 The Four Corners of Nowhere

Televizyon

2006 Jericho
2000 Brutally Normal

Görev Aldığı Yapımlar

Stephen Chbosky Fotoğrafları

Stephen Chbosky İle İlgili Haberler

Portreler