Stephen Dillane

Stephen Dillane

Stephen Dillane
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.11.1956

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktör. Tam adı Stephen John Dillane'dır. 

2002 yılı The Hours filminde Leonard Woolf, Game of Thrones'da Stannis Baratheon ve HBO mini dizisi John Adams'da Amerikalı siyasetçi Thomas Jefferson rolüyle tanınmıştır. Bu rol, kendisine Primetime Emmy adaylığı getirmiştir. 'Aktörlerin Aktörü' olarak adlandırılan başarılı bir tiyatro oyuncusu olan Tom Stoppard'ın The Real Thing adlı oyununda (2000) başrol performansıyla Tony Ödülüne layık görüldü.

Filmografi

2017 Darkest Hour
2017 Mary Shelley
2012 Papadopoulos & Sons
2012 Twenty8k
2012 Zero Dark Thirty
2011 Perfect Sense
2009 44 Inch Chest
2009 Storm
2008 Freakdog
2007 Goal! 2: Living the Dream...
2007 Fugitive Pieces
2007 Savage Grace
2006 Klimt
2005 The Greatest Game Ever Played
2005 Goal!
2005 Nine Lives
2004 King Arthur
2004 Haven
2003 The Gathering
2002 The Truth About Charlie
2002 The Hours
2001 Spy Game
2001 The Parole Officer
2000 Ordinary Decent Criminal
1999 The Darkest Light
1998 Love and Rage
1997 Welcome to Sarajevo
1997 Firelight
1997 Déjà Vu
1996 Two If by Sea
1990 Hamlet
1988 Business as Usual

Televizyon

2016 The Crown
2013 A Touch of Cloth
2013 The Tunnel
2012 Eternal Law
2012 Hunted
2012 Secret State
2012 Murder: Joint Enterprise
2012 Game of Thrones
2010 Agatha Christie's Marple
2008 John Adams
2008 The Shooting of Thomas Hurndall (TV Filmi)
2008 God on Trial (TV Filmi)
2001 The Cazalets
2000 Anna Karenina
1998 Kings in Grass Castles (TV Filmi)
1995 The Widowing of Mrs. Holroyd
1994 The Rector's Wife
1993 Soldier Soldier
1992 Frankie's House (TV Filmi)
1992 Hostages (TV Filmi)
1991 Boon
1991 The Ruth Rendell Mysteries
1991 Heading Home (TV Filmi)
1989 The Yellow Wallpaper (TV Filmi)
1988 The One Game
1988 Christabel
1988 The Face of Trespass (TV Filmi)
1987 The Secret Garden (TV Filmi)
1986 Coronation Street
1985 Remington Steele

Görev Aldığı Yapımlar

Stephen Dillane Fotoğrafları

Stephen Dillane İle İlgili Haberler