Stephen Lang

Stephen Lang

Stephen Lang
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 11.7.1952

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li atkör ve seslendirme sanatçısı.

Tam adı Stephen Roy Lang'dur. 2003 yapımı Gods and Generals'ta canlandırdığı Stonewall Jackson, 1993 yapımı Gettysburg'da canlandırdığı George Pickett ve 2009 yapımı Avatar'da canlandırdığı Colonel Miles Quaritch karakterleriyle tanınmıştır.

Lang 11 Temmuz 1952'de New York'ta doğmuş 1985'de oyunculuğa başlamıştır. Oyuncu Swarthmore Koleji'ni bitirmiş; Kristina Watson ile 1980'de evlenmiş olup 4 çocuk sahibidir.

Filmografi

2025 Avatar 5
2024 Avatar 4
2021 Avatar 3
2020 Avatar 2
2019 Rogue Warfare
2018 Uncharted: Live Action Fan Film (Kısa Video)
2018 Solar Eclipse: Depth of Darkness
2018 Ölümcül Makineler
2018 Braven
2017 Justice
2017 The Dinner (Anlatıcı)
2017 Vahşiler
2016 Don't Breathe: No Escape (Kısa Video)
2016 Don't Breathe: Meet The Cast (Kısa Video)
2016 Don't Breathe: Man In The Dark (Kısa Video)
2016 Don't Breathe: Creepy House (Kısa Video)
2016 Don't Breathe
2016 Beyond Valkyrie: Dawn of the 4th Reich
2015 Şeytanın Gecesi
2015 Isolation
2015 Gridlocked
2015 Beyond Glory
2015 Band of Robbers
2014 Jarhead 2: Ateş Alanı (Video)
2014 In the Blood
2014 Fındık İşi (Seslendirme)
2014 Sun Belt Express
2014 Gutshot Straight
2014 A Good Marriage
2014 23 Blast
2013 Officer Down
2013 The Monkey's Paw
2013 Pawn
2013 The Wheatfield (Kısa Film – Seslendirme)
2013 The Girl on the Train
2013 Pionér
2011 Someday This Pain Will Be Useful to You
2011 Conan
2010 White Irish Drinkers
2010 False Creek Stories (Kısa Film)
2010 Christina
2009 Özel Kuvvetler
2009 Halk Düşmanları
2009 From Mexico with Love
2009 Avatar: Conflict & Resolution (Kısa Film)
2009 Avatar
2007 Save Me
2006 We Fight to Be Free (Kısa Film)
2006 The Treatment
2004 The I Inside
2003 Gods and Generals
2002 D-Tox
2001 The Proposal
2000 Trixie
1999 Story of a Bad Boy
1997 Niagara, Niagara
1997 Loose Women
1997 Gölge Bunalımı
1997 Fire Down Below
1996 An Occasional Hell
1995 The Amazing Panda Adventure
1995 Tall Tale
1993 Tombstone
1993 Günahkarlar
1993 Gettysburg
1991 Sen Nereden Çıktın?
1991 Sen Başkasısın
1989 Brooklyn'e Son Çıkış
1987 Project X
1986 İnsan Avcısı
1986 Band of the Hand
1985 Twice in a Lifetime

Televizyon

2018 Into the Badlands (Seslendirme)
2017 Shades of Blue
2017 Salem
2015 To Appomattox (Mini Dizi)
2013 Reckless (TV Filmi)
2012 In Plain Sight
2011 Terra Nova
2010 Matadors (TV Filmi)
2009 Psych
2009 Law & Order: Criminal Intent
2007 The Bronx Is Burning (Mini Dizi)
2005 Law & Order
2005 Jonny Zero
2003 Law & Order: Special Victims Unit
2003 Code 11-14 (TV Filmi)
2002 Ed
2001 The Fugitive
2001 After the Storm (TV Filmi)
2000 Running Mates (TV Filmi)
1999 At the Mercy of a Stranger (TV Filmi)
1998 Dead Man's Gun
1998 Killer App (TV Filmi)
1998 Escape: Human Cargo (TV Filmi)
1998 A Town Has Turned to Dust (TV Filmi)
1997 The Outer Limits
1997 Dellaventura
1997 Journey of the Heart (TV Filmi)
1997 Automatic Avenue (TV Filmi)
1997 Liberty! The American Revolution (Mini Dizi – Seslendirme)
1996 Strangers
1996 Gang in Blue (TV Filmi)
1995 The Fresh Prince of Bel-Air
1995 The Possession of Michael D. (TV Filmi)
1995 A Season of Hope (TV Filmi)
1994 Great Performances
1994 Murder Between Friends (TV Filmi)
1993 Tribeca
1993 The Poetry Hall of Fame (TV Filmi)
1993 Darkness Before Dawn (TV Filmi)
1992 Taking Back My Life: The Nancy Ziegenmeyer Story (TV Filmi)
1991 Babe Ruth (TV Filmi)
1989 The Equalizer
1989 Finish Line (TV Filmi)
1988 Crime Story
1985 Stone Pillow (TV Filmi)
1985 Death of a Salesman (TV Filmi)
1982 American Playhouse
1981 We're Fighting Back (TV Filmi)

Senaryo

2015 Beyond Glory
2013 The Wheatfield (Kısa Film)

Yapımcı

2013 The Wheatfield (Kısa Film)

Video Oyunu (Seslendirme)

2013 Call of Duty: Ghosts
2009 Avatar: The Game

Görev Aldığı Yapımlar

Stephen Lang Fotoğrafları

Stephen Lang Haberleri