Steve Buscemi

Steve Buscemi

Steve Buscemi
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 3.12.1957

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktör ve film yönetmeni.

Tam adı Steven Vincent 'Steve' Buscemi'dir. Babası İtalyan-Amerikan kökenli Kore savaşı gazisi bir işçiydi. Lise yıllarında güreş ile ilgilendi. 1980-1984 yılları arasında ise New York'un Little Italy bölgesinde itfaiyeci olarak çalıştı.

En sevilen rolleri Reservoir Dogs filmindeki Mr. Pink, Con Air filmindeki Garland Greene, Armageddon'daki Rockhound, The Big Lebowski'deki Donny ve Fargo filmindeki Carl Showalter'dır.

Buscemi sıklıkla filmlerde nörotik ve paranoid karakterleri canlandırmıştır. Coen Kardeşler'in filmlerinde bu nedenle sıkça gözlenen sanatçı Adam Sandler filmlerinde de komedi tarzında kendine yer edinmiştir.

2003 yılında The Simpsons çizgi dizisinde konuk sanatçı olarak yer almıştır. 2004 yılında da The Sopranos dizisinde Tony Blundetto rolü ile karşımıza çıkmıştır. 2010 yılında Boardwalk Empire adlı tv dizisinde Nucky Thompson rolünde oynamıştır.

Oyunculuğunun yanı sıra yönetmen olarak da imza attığı filmler vardır: Trees Lounge (1996), Animal Factory (2000), Lonesome Jim (2005) Interview (2007). The Sopranos dizisinin Homicide: Life on the Street bölümünü de o yönetmiştir.

11 Eylül 2001, Dünya Ticaret Merkezi saldırısı sonrası Buscemi eski çalıştığı itfaiye merkezine gönüllü olarak dönmüş ve 12 saatlik vardiyalarla burada çalışmıştır. Ancak bu konuda herhangi bir röportaj ya da görüntü çekimine izin vermemiştir.

Filmografi

2018 Nancy
2018 The Week Of
2018 Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (Seslendirme)
2017 The Boss Baby (Seslendirme)
2017 Transformers: The Last Knight (Seslendirme)
2017 Lean on Pete
2017 The Death of Stalin
2016 Mildred & The Dying Parlor (Kısa Film)
2016 Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer
2015 Hotel Transylvania 2 (Seslendirme)
2015 The Ridiculous 6
2014 Time Out of Mind
2014 My Depression (Kısa Film – Seslendirme)
2014 The Cobbler
2013 The Incredible Burt Wonderstone
2013 Monsters University (Seslendirme)
2013 Grown Ups 2
2013 Khumba (Seslendirme)
2012 On the Road
2012 Hotel Transylvania (Seslendirme)
2011 Fight for Your Right Revisited (Kısa Film)
2011 Rampart
2010 Grown Ups
2010 Pete Smalls Is Dead
2010 The Chosen One
2009 Rage
2009 John Rabe
2009 G-Force (Seslendirme)
2009 The Messenger
2009 I Knew It Was You (Belgesel)
2009 Handsome Harry
2009 Saint John of Las Vegas
2009 Youth in Revolt
2008 Igor (Seslendirme)
2007 I Think I Love My Wife
2007 Interview (Ayrıca Senarist ve Yönetmen)
2007 I Now Pronounce You Chuck and Larry
2007 I'm Dirty! (Kısa Film – Seslendirme)
2006 Art School Confidential
2006 Paris, je t'aime
2006 Monster House (Seslendirme)
2006 Charlotte's Web (Seslendirme)
2006 Delirious
2005 Who's the Top (Kısa Film)
2005 The Island
2005 Lonesome Jim (Yönetmen)
2005 Romance & Cigarettes
2004 Home on the Range (Seslendirme)
2003 Spy Kids 3-D: Game Over
2003 Coffee and Cigarettes
2003 Big Fish
2002 Mr. Deeds
2002 13 Moons
2002 Love in the Time of Money
2002 Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams
2001 Ghost World
2001 Final Fantasy: The Spirits Within (Seslendirme)
2001 The Grey Zone
2001 Double Whammy
2001 Domestic Disturbance
2001 Monsters, Inc. (Seslendirme)
2000 28 Days
2000 Animal Factory (Ayrıca Yönetmen ve Yapımcı)
1999 Big Daddy
1998 The Big Lebowski
1998 Divine Trash (Belgesel)
1998 The Impostors
1998 The Wedding Singer
1998 Armageddon
1998 Louis & Frank
1997 Con Air
1997 The Real Blonde
1996 Fargo
1996 Escape from L.A.
1996 Black Kites (Kısa Film)
1996 Trees Lounge (Ayrıca Senarist ve Yönetmen)
1996 Kansas City
1995 Billy Madison
1995 Living in Oblivion
1995 Things to Do in Denver When You're Dead
1995 Desperado
1995 Dead Man
1994 The Search for One-eye Jimmy
1994 The Hudsucker Proxy
1994 Somebody to Love
1994 Airheads
1994 Pulp Fiction
1994 Floundering
1994 Who Do I Gotta Kill?
1993 Twenty Bucks
1993 Claude
1993 Rising Sun
1993 Ed and His Dead Mother
1992 In the Soup
1992 Reservoir Dogs
1992 CrissCross
1992 What Happens to Pete (Kısa Film)
1991 Zandalee
1991 Barton Fink
1991 Life Is Nice
1991 Billy Bathgate
1990 Tales from the Darkside: The Movie
1990 King of New York
1990 Miller's Crossing
1990 Force of Circumstance
1989 Coffee and Cigarettes II (Kısa Film)
1989 Slaves of New York
1989 Mystery Train
1989 New York Stories
1989 Bloodhounds of Broadway
1988 Call Me
1988 Heart of Midnight
1988 Vibes
1987 Arena Brains (Kısa Film)
1987 Kiss Daddy Goodnight
1987 Heart
1986 Sleepwalk
1986 Parting Glances
1986 No Picnic
1986 Film House Fever
1985 The Way it Is
1985 Tommy's (Kısa Film)

Televizyon

2017 Not the White House Correspondents’ Dinner
2017 SpongeBob SquarePants (Seslendirme)
2017 Neo Yokio (Seslendirme)
2017 Philip K. Dick's Electric Dreams
2017 Broad City
2016 Horace and Pete
2016 Bob's Burgers (Seslendirme)
2016 Unbreakable Kimmy Schmidt (Seslendirme)
2016 Inside Amy Schumer
2015 The Jim Gaffigan Show
2014 Portlandia
2014 A Good Job: Stories of the FDNY (Belgesel)
2014 Park Bench with Steve Buscemi
2010 Boardwalk Empire
2008 ER
2007 Dust to Dust: The Health Effects of 9/11 (Belgesel – Anlatıcı)
2007 30 Rock
2004 Tanner on Tanner
2004 The Sopranos
2003 The Simpsons (Seslendirme)
2002 The Laramie Project (TV Filmi)
1998 The Drew Carey Show
1998 Saturday Night Live
1995 Homicide: Life on the Street
1994 The Adventures of Pete & Pete
1993 Tales from the Crypt
1993 The Last Outlaw (TV Filmi)
1992 Mad About You
1991 L.A. Law
1990 Monsters
1990 Against the Law
1989 Lonesome Dove
1988 Crossbow
1987 The Equalizer
1986 Miami Vice
1983 Not Necessarily the News

Yönetmenlik

2016 Love
2016 Unbreakable Kimmy Schmidt
2015 Portlandia
2014 Park Bench with Steve Buscemi
2009 Nurse Jackie
2009 30 Rock
2002 Baseball Wives
2001 The Sopranos
1999 Oz
1998 Homicide: Life on the Street

Görev Aldığı Yapımlar

Steve Buscemi Fotoğrafları

Steve Buscemi İle İlgili Haberler