Steve Guttenberg

Steve Guttenberg

Steve Guttenberg
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.8.1958

Doğum Yeri: Brooklyn, New York, ABD

Yahudi asıllı Amerikalı aktör, komedyen, yazar, işadamı, yapımcı ve yönetmen. Tam adı Steven Robert 'Steve' Guttenberg'dir.

1984-1987 yılları arasında rol aldığı Polis Akademisi filmlerindeki Mahoney karakteriyle tanınır.

Guttenberg 30 Eylül 1988 tarihinde model Denise Bixler ile evlendi. Haziran 1991'de ayrılmış ve 1992 yılında boşanmıştır.

Ödülleri

Steve Guttenberg, 6. yıllık Fire Island Altın Wagon Film Festivali'nde eğlence sektöründe yaptığı çalışmalarla ve bunun yanı sıra kendi toplum hizmeti gibi çalışmalarıyla 2008 Tony Randall Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırıldı. 12 Aralık 2011 tarihinde, Guttenberg Hollywood Bulvarı'nda bir yıldız aldı. Yıldız, 6411 Hollywood Blvd'de yer almaktadır.

Filmografi

2017 Ay Lav Tu Yuu
2017 Chasing the Blues
2017 Lez Bomb
2017 After Party
2017 The Other F Word
2015 Detective Laura Diamond
2015 Community
2014 At the Top of the Pyramid
2014 Affluenza
2014 Sons of Liberty
2013 Quick to Duck
2012 Making Change
2011 A Novel Romance
2010 Ay Lav Yu
2010 Cornered!
2009 Shannon's Rainbow
2008 Heidi 4 Paws (Seslendirme)
2008 Private Valentine: Blonde & Dangerous
2008 Jackson
2006 Mojave Phone Booth
2005 Meet the Santas
2005 The Poseidon Adventure
2004 Single Santa Seeks Mrs. Claus
2002 P.S. Your Cat Is Dead
1999 Home Team
1998 Airborne
1997 Zeus and Roxanne
1997 Tower of Terror
1995 The Big Green
1995 Home for the Holidays
1995 It Takes Two
1990 Don't Tell Her It's Me (aka The Boyfriend School)
1990 Three Men and a Little Lady
1988 Cocoon: The Return
1988 High Spirits
1987 The Bedroom Window
1987 Police Academy 4: Citizens on Patrol
1987 Amazon Women on the Moon
1987 Three Men and a Baby
1987 Surrender
1986 Police Academy 3: Back in Training
1986 Short Circuit
1985 Police Academy 2: Their First Assignment
1985 Cocoon
1985 Bad Medicine
1984 Police Academy
1983 The Man Who Wasn't There
1982 Diner
1980 Can't Stop the Music
1979 Players
1978 The Boys from Brazil
1977 Rollercoaster
1977 The Chicken Chronicles

Televizyon

2016 2 Lava 2 Lantula (TV Filmi)
2016 Sharknado: The 4th Awakens
2016 Lookin' Up
2016 Alternate Universe: A Rescue Mission
2015 Running on Empathy (Kısa Video Film)
2015 Sons of Liberty (Mini Dizi)
2015 A Man Before His Time (Belgesel - Anlatıcı)
2015 Ballers
2015 Lavalantula (TV Filmi)
1997 Casper: A Spirited Beginning
1983 The Day After
1981 Miracle On Ice
1980 To Race the Wind
1977 Something for Joey

Görev Aldığı Yapımlar

Steve Guttenberg Fotoğrafları

Steve Guttenberg İle İlgili Haberler