Steven Soderbergh

Steven Soderbergh

Steven Soderbergh
Görüntü Yönetmeni, Senarist, Sinematografi, Yönetmen

Doğum Tarihi: 14.1.1963

Doğum Yeri: Baton Rouge, ABD

ABD'li yapımcı, senarist ve yönetmen.

2000 yılında Traffic ve Erin Brockovich filmleri ile En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'nde çifte adaylık almış, Traffic flmi ile ödülü kazanmıştır. Bunun yanı sıra 1989 yılında Sex, Lies and Videotape ile En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. The Good German, Ocean's Eleven, Ocean's Twelve, Ocean's Thirteen gibi filmlerinde yönetmenidir.

Filmografisi

Yönetmen Olarak

2017 Logan Lucky 
2013 Side Effects
2013 Behind the Candelabra
2012 Haywire
2012 Magic Mike
2011 Contagion
2010 And Everything Is Going Fine (Belgesel)
2009 The Girlfriend Experience
2009 The Informant!
2008 Che
2007 Ocean's Thirteen
2006 The Good German
2006 Building No. 7 (Kısa Film)
2005 Bubble
2004 Eros
2004 Ocean's Twelve
2002 Full Frontal
2002 Solaris
2001 Ocean's Eleven
2000 Erin Brockovich
2000 Traffic
1999 The Limey
1998 Out of Sight
1996 Gray's Anatomy
1996 Schizopolis
1995 The Underneath
1993 King of the Hill
1991 Kafka
1989 Sex, Lies and Videotape
1987 Winston (Kısa Film)
1985 9012Live
1985 Access All Areas (Kısa Film)

Senarist Olarak

2006 Building No. 7 (Kısa Film)
2004 Eros
2004 Criminal
2002 Solaris
1997 Nightwatch
1996 Schizopolis
1995 The Underneath
1993 King of the Hill
1989 Sex, Lies, and Videotape
1987 Winston (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2018 Ocean's Eight 
2014 Citizenfour
2014 Da Sweet Blood of Jesus
2012 Roman Polanski: Odd Man Out
2011 We Need to Talk About Kevin
2011 His Way
2010 Rebecca H. (Return to the Dogs)
2009 Playground
2009 Solitary Man
2008 Roman Polanski: Wanted and Desired
2007 I'm Not There
2007 Michael Clayton
2007 Wind Chill
2006 Pu-239
2006 A Scanner Darkly
2005 Symbiopsychotaxiplasm: Take 2 1/2
2005 Unscripted
2005 The Big Empty
2005 Syriana
2005 Good Night, and Good Luck
2005 The Jacket
2005 Rumor Has It...
2004 Keane
2002 Confessions of a Dangerous Mind
2002 Insomnia
2002 Welcome to Collinwood
2002 Naqoyqatsi
2001 Who Is Bernard Tapie? (Belgesel)
2001 Tribute
1998 Pleasantville
1996 The Daytrippers
1993 Suture

Televizyon

Yönetmen Olarak

2014 The Knick
2003 K Street
1993 Fallen Angels

Yapımcı Olarak

2016 The Girlfriend Experience
2014 Red Oaks
2014 The Knick
2005 Unscripted
2003 K Street

Görev Aldığı Yapımlar

Steven Soderbergh Fotoğrafları

Steven Soderbergh İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler