Suat Sungur

Suat Sungur

Suat Sungur
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.3.1961

Doğum Yeri: Denizli, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

1979 yılında İzmir Gençlik Tiyatrosu kuruluş çalışmalarında bulundu. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 1984'de Devekuşu Kabare'ye katıldı ve uzun yıllar bu kurumda çalıştı. 1988'de Dormen Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı ve kapanana kadar bu kurumda oyunculuk yapmaya devam etti. Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda 1985 yılından beri birçok çocuk oyununda oynadı. Ayrıca 1984 yılından beri çeşitli televizyon ve sinema filmlerinde oynadı. Tiyatro ve dizi film oyuncusu Ahu Sungur ile evlidir. Televizyondaki en uzun soluklu rolü 7 sezon süren Sihirli Annem'de ilk 5 sezon boyunca canlandırdığı Avni karakteridir.

Kendisi gibi oyuncu Ahu Sungur'la evlidir.

Filmografi

2018 Bücür
2018 Babamın Ceketi
2014 Yapışık Kardeşler
2004 Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de
2003 Ömerçip
2002 Sır Çocukları
2001 Atlantis: Kayıp İmparatorluk (Seslendirme)
1999 Kahpe Bizans
1993 Tersine Dünya
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
1989 Hep Ezildim
1987 Homoti
1986 Dikenli Yol
1985 Patron Duymasın
1984 Kaptan

Televizyon

2017 No: 309
2015 Zeyrek ile Çeyrek 'Bir Ramazan Temaşası'
2014 Sil Baştan
2013 Ali Ayşe'yi Seviyor
2013 Umutsuz Ev Kadınları
2012 Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam
2012 Ben Bilmem Eşim Bilir (TV Programı)
2012 Alemin Kıralı
2011 Sihirli Annem
2009 Akasya Durağı
2007 Küçük Hanım Kar Tanesi (TV Filmi)
2007 Arka Sokaklar
2003 Sınırlı Aşk
2002 Başımıza Gelenler
2002 Aşk Meydan Savaşı
2001 Tek Celse
2000 Eşref Saati
1999 Direklerarası (TV Filmi)
1997 Son Kumpanya
1996 Başka İstanbul Yok
1995 Muhteşem Zango
1995 Bir Demet Tiyatro
1994 Kare As (TV Filmi)
1993 Çifte Vakkas (TV Filmi)
1993 Kazı Kazan (TV Filmi)
1992 Karşı Show
1992 Biz Bize Benzeriz
1988 Güler misin Ağlar mısın?

Görev Aldığı Yapımlar

Suat Sungur Fotoğrafları

Suat Sungur Haberleri