Süeda Çil

Süeda Çil

Süeda Çil
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.7.1968

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yardımcı yönetmen.

Özellikle Adile Teyze gibi filmler ve Kaygısızlar, Üzgünüm Leyla, Sihirli Annem, Selena, Hepsi 1 ve Benim Annem Bir Melek ile Kollama gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Çil, Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. Sanatçı, oyunculuğunun dışında Başar Sabuncu, Orhan Alkaya, Şükrü Türen, Neşe Erçetin gibi yönetmenlere asistanlık yaptı. Kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol alan Süeda Çil, ilk filmi olan Sokaktaki Adam ile ödül kazandı.

Sahip Olduğu Ödüller

8. Ankara Film Festivali - 1996, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu, Sokaktaki Adam
İzmir Film Festivali, Onur Ödülü

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

Vişne Bahçesi (Ali Taygun)
Sekiz Kadın (Nedret Denizhan)
Palto (Yön: Başar Sabuncu)
Kanlı Düğün (Yön: Başar Sabuncu)
Fermanlı Deli Hazretleri (Yön: Engin Uludağ)
Woyzeck (Mehmet Ulusoy)
Önce İnsan (Yön: Şükrü Türen)
Halay (Yön: Erol Keskin)
Bir Gece Masalı (Yön: Neşe Erçetin)
Barışa Şans Verin (Yön: Can Doğan)
Güneşin Oğlu (oyu)
Herkes Aynı Bahçede (Başar Sabuncu)
Sarıpınar1914( Hakan Altıner)
Beyazlı Kadın
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı (Orhan Alkaya)
Fotoğrafçı (Haşmet Zeybek)
Hoşu'nun Utancı (çocuk oyunu)
Vasatı Dört Kişi
Bir Gece Masalı
Yavru Kimin
Dullar (Yön: Hülya Karakaş)

Filmografisi

Benim Annem Bir Melek
Kollama - 2008
Hepsi 1 - 2007
Fikrimin İnce Gülü - 2007
Doktorlar - 2006
Selena -2006 (Konuk Oyuncu)
Patroniçe - 2004
Sihirli Annem - 2003
Gönlümdeki Köşk Olmasa - 2002
Karşılaşma - 2002
Melekler Evi - 2000
Halk Çocuğu - 2000
Dadı - 2000
Üzgünüm Leyla - 2000
Yılan Hikayesi - 1999
Sokaktaki Adam - 1995
Çiçek Taksi - 1995
Kaygısızlar - 1994
Bizim Mahalle - 1993
Adile Teyze - 1982

Görev Aldığı Yapımlar

Süeda Çil Fotoğrafları

Süeda Çil İle İlgili Haberler

Portreler