Sung-Keun Moon

Sung-Keun Moon

Sung-Keun Moon
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.5.1953

Doğum Yeri: Tokyo, Japonya

Güney Koreli politikacı ve aktör.

Sogang Üniversitesi'nden mezun olmuştur. 1985 yılında tiyatroda oyunculuk yapmaya başladı ve 1980'lerin ortalarında Daehangno sahnesinde çeşitli oyunlara çıktı. Yönetmenliğini Park Kwang-su'nun yaptığı 1990 yılı yapımı Black Republic filmiyle ilk kez profesyonel anlamda rolünü aldı. Gyeongmajang ganeun kil (1991), Ggotip (1996) ve Ja Myung Go (2009) filmleriyle tanınmıştır.

2009 yılında politikaya atıldı ve 2012 yılında Birleşik Demokratik Parti'nin kurucu başkanı oldu.

Filmografi

2018 Şüphe
2017 1987
2017 Gi-eok-ui bam
2017 The Tooth and the Nail
2017 Bamui haebyun-eoseo honja
2014 Haemoo
2014 Dohee-ya
2013 Hwa-i: Goi-mool-eul sam-kin a-i
2012 Namyeong-dong 1985
2012 Da-reun na-ra-e-seo
2010 Ok-hui-ui yeonghwa
2009 Jageun yeonmot
2009 Siseon 1318
2009 Yepyeni Bir Hayat
2009 Sil jong
2008 Kang Chul-jung: Gonggongui jeog 1-1
2007 Soo
2006 Doo-noei-yoo-hee-peu-ro-jeg-teu-peo-jeul
2006 Haebyeonui yeoin (Seslendirme)
2006 Hanbando
2005 Orora gongju
2002 Jil-too-neun na-euh heem
2000 Oh! Soo-jung
1998 Saenggwabu uijaryo cheonggu sosong
1998 Jugineun iyagi
1997 Chorok mulkogi
1996 Ggotip
1995 Jeon tae-il
1995 Neonsokeuro noeuljida
1995 Namjaui goerowe
1994 Neoege narul bonaenda
1994 Sae sang bakuro
1993 Geu seome gago shibda
1993 101byeonjae propose
1993 Bisangguga eobtda
1992 20 salgajiman salgo shipeoyo
1991 Gyeongmajang ganeun kil
1991 Bereullin ripoteu
1990 Uribanul chasubnida
1990 Keduldo urichurum

Televizyon

2018 Namjachingoo
2018 Laipeu
2017 Jojak
2009 Ja Myung Go

Görev Aldığı Yapımlar

Sung-Keun Moon Fotoğrafları