Suzan Avcı

Suzan Avcı

Suzan Avcı
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.9.1937

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Türk oyuncu.

1937'de Bursa'ya göç eden bir ailenin kızı olarak, Bursa'da doğmuştur. Annesi Kırım Tatarı, babası ise Kazan Tatarı'dır. Suzan Avcı 1943 yılında babasını kaybetti. Annesi ve üç kızkardeşiyle birlikte yaşamaya başladı. İlkokulu bitirdikten sonra İstanbul'a taşındılar ve annesinin çalıştığı tekstil fabrikasında çalışmaya başladı.

13 yaşındayken Yıldız Dergisi'nin düzenlediği bir yarışmaya başvurur. Yarışma ödülü Metin Erksan'ın bir filminde oynamaktır. Kazandığı halde annesi filmde oynamasına engel olur. 15 yaşındayken o sıralarda evli olan Alp Akşiray ile tanışır. Daha sonra yaşını büyüterek evlenirler. Bu evlilikten Mete adında oğulları doğar. Bu sıralarda Yıldız Mecmuasındaki Sinema güzeli yarışmasına başvurur ve üçüncü olur. Muammer Karaca tiyatrosunda kısa bir süre çalıştıktan sonra Toto Karaca tiyatrosuna girer.

1956 yılında başladığı sinema kariyerinde özellikle Yeşilçam filmlerinde kötü karakteri canlandırdı. Filmlerinde iyi kadınlar kadar önemli rollere sahip olan Avcı Vamp kadın imajıyla bütünleşti. 1962 yılında Şehvet Uçurumları filmiyle büyük etki yaratır. 1966 yılında Turist Ömer filminde oynar. Bu filmin senaristi Erdoğan Tünaş ile 1970'de evlenir.

Yeşilçam'ın en üretken olduğu dönemler olan 1960'lı ve 1970'li yıllarda Fikret Hakan'dan Fatma Girik'e, Yılmaz Köksal'dan Hülya Koçyiğit'e kadar onlarca sinema oyuncusu müzik plakları doldurmuşlardı. Bu plak yapan sinemacılar kervanına Suzan Avcı da katıldı ve bir 45'lik plak da o doldurdu.

Filmografi

2006 Fantastiğin Sineması
2003 Ömerçip
1993 Bir Kadın Yüzü
1993 Beşinci Boyut
1991 Herşey Kocam İçin
1990 Sözde Kızlar
1989 Fosforlu
1989 Afacan
1988 Sokak Çocuğu
1988 Hülya
1987 Ya Benimsin Ya Toprağın
1987 Sevsen Ne Olurdu?
1987 Deli Gönlüm
1987 Aşk Rüzgarı / Arzu Rüzgarı
1986 Yapayalnız
1986 Dayak Cennetten Çıkma (Video)
1986 Elmayı Kim Isırdı
1986 Aşk ve Kin
1986 Ağlıyorsam Yaşıyorum
1985 Şişeli Köy
1985 Kızlar Sınıfı Yarışıyor
1985 Gizli Yara
1985 Acı Sevda
1984 Çılgın Arzular
1984 Zavallılar
1984 Taçsız Kraliçe
1984 Fırtına Gönüller
1983 İlişki
1983 Dostlar Sağolsun
1982 Nikah Masası
1982 Hasret Sancısı
1982 Düşkünüm Sana
1981 Yaşamak Bu Değil
1981 Mutlu Ol Yeter
1981 Bağrımdaki Ateş
1980 Zeytin Gözlüm
1980 Yarabbim
1980 Tanrıya Feryat
1980 Gol Kralı
1980 Durdurun Dünyayı
1980 Boynu Bükük
1979 İsyankar
1978 İşte Bizim Hikayemiz
1977 Baraj
1975 Azgın Bakireler
1974 Öfkenin Bedeli
1974 Yayla Kızı
1974 Hasret
1974 100 Lira ile Evlenilmez
1973 İki Süngü Arasında
1973 Zambaklar Açarken
1973 Rabia / İlk Kadın Evliya
1973 Mahpus
1973 Kambur
1973 Azap
1972 Zehra
1972 Baskın
1970 Üç Kral Serseri
1970 Yılan Kadın
1970 Yuvasız Kuşlar
1970 Yavrum
1970 Yaban Gülü
1970 Tatlı Meleğim
1970 Sürtük
1970 Küçük Hanımefendi
1970 Acımak
1969 Ümit Dünyası
1969 Sana Dönmeyeceğim
1969 Malkoçoğlu Cem Sultan
1969 Fosforlu Cevriyem
1969 Aşk Mabudesi
1969 Ayrı Dünyalar
1968 İftira
1968 Yayla Kartalı
1968 Sarmaşık Gülleri
1968 Paydos
1968 Parmaksız Salih
1968 Maskeli Beşlerin Dönüşü
1968 Maskeli Beşler
1968 Kızıl Maske
1968 Kızgın Adam
1968 Kara Atmaca'nın İntikamı
1968 Gül ve Şeker
1968 Funda
1968 Casus Kıran
1968 Bağdat Hırsızı
1968 Aşkların En Güzeli
1968 Ayşem
1968 Acı İntikam
1967 Çıldırtan Arzu - Adem ile Havva
1967 Yüzbaşı Kemal
1967 Yolsuz Mehmet
1967 Yaralı Kuş / Mazideki Yıllarım
1967 Yanık Kalpler
1967 Sözde Kızlar
1967 Soy Ve Öldür
1967 Namus Belası
1967 Kiralık Kadın
1967 Killing İstanbul'da
1967 Killing Uçan Adam'a Karşı
1967 Kara Kartal (I)
1967 Kara Atmaca
1967 Kaderim Ağlamak mı?
1967 Her Zaman Kalbimdesin
1967 Gençlik Türküsü
1967 Felaket Kuşu
1967 Eceline Susayanlar
1967 Dördü de Seviyordu
1967 Demir Yumruklu Üçler
1967 Cici Gelin
1967 Caniler Kralı Killing
1967 Bırakın Yaşayalım
1967 Bir Annenin Gözyaşları
1967 Ağlayan Kadın
1967 Ayrılık Olmasaydı
1967 Alpaslan'ın Fedaisi Alpago
1967 Akşamcı
1967 Acı Günler
1966 Şafakta Üç Kurşun
1966 Üç Korkusuz Arkadaş
1966 Ümit Kurbanları
1966 Ölüm Yaklaşıyor
1966 Çirkin Kral
1966 Zaloğlu Rüstem
1966 Yakut Gözlü Kedi
1966 Turist Ömer Almanya'da
1966 Severek Döğüşenler
1966 Sarı Gül
1966 Milyonerin Kızı / İntikam Hırsı
1966 Korkusuz Adam
1966 Kolsuz Kahraman
1966 Katiller de Ağlar
1966 Kanlı Pazar
1966 Kaldırım Meleği
1966 Kahramanlar Köyü
1966 Kader Çıkmazı
1966 El Kızı
1966 Dört Kurşun
1966 Bir Ateşim Yanarım
1966 Ayrılık Şarkısı
1966 Altın Kollu Adam
1965 Şıngırdak Melahat
1965 Şeker Hafiye
1965 Ölüm Çemberi
1965 Yıldızların Altında
1965 Sevişmek Yasak
1965 Mirasyedi
1965 Keloğlan
1965 Kahreden Kurşun
1965 Hüseyin Baradan Çekilin Aradan
1965 Fişek Necmi / Kasımpaşa'nın Belalısı
1965 Dört Deli Bir Aptal
1965 Buzlar Çözülmeden
1965 Babasına Bak Oğlunu Al
1965 Ateş Gibi Kadın
1965 Altın Şehir
1964 Şoförler Kralı
1964 İstanbul Sokaklarında
1964 Sarı Kızla Kopuk Ahmet
1964 On Güzel Bacak
1964 Muhteşem Serseri
1964 Mualla
1964 Kurşunum İmzamdır
1964 Kardeş Kanı
1964 Güzel Kadınlar Çetesi
1964 Günahsız Katiller
1964 Günah Bende mi
1964 Gecelerin Kadını
1964 Filinta Kadri
1964 Erkekler Ağlamaz
1964 Erkek Sözü
1964 Cilalı İbo Kadın Avcısı
1964 Bana Derler Külhanlı
1964 Bitirim Fatma
1963 İki Gemi Yanyana
1963 Zoraki Milyoner
1963 Temem Bilakis
1963 Kavgasız Yaşayalım
1963 Cici Can
1963 Can Pazarı
1963 Bekarlık Sultanlıktır
1963 Bazıları Dayak Sever
1963 Badem Şekeri
1963 Adanalı Tayfur
1962 Şehvet Uçurumları
1962 Ne Şeker Şey
1962 Meçhule Gidenler
1962 Gençlik Hülyaları
1962 Beş Kardeştiler
1962 Ağlama Sevgilim
1962 Aramıza Kan Girdi
1961 Şoför Ahmet
1961 Mahalle Arkadaşları
1961 Kaderin Önüne Geçilmez
1961 Hatırla Sevgilim
1961 Esmer Delikanlı
1961 Düğün Alayı
1961 Ateş Bacayı Sardı
1961 Arzu
1960 Yedi Benli Kezban
1960 Osman Çavuş
1959 Pamukçu Güzeli Halime
1959 Eceline Susamışlar
1959 Balıkçının Kızı Gülnaz
1958 Çoban Kızı
1958 Tütüncü Kızı Emine
1958 Civan Ali
1958 Canavar Kadın
1958 Ana Gibi Yar Olmaz
1957 Kurt Mustafa

Televizyon

2008 Görgüsüzler
2004 Yadigar
2003 Yeşilçam Denizi (TV Programı)
1999 Kurtlar Sofrası
1998 Unutabilsem
1997 Yalan (TV Filmi)
1995 Mirasyediler
1994 Mıymıntılar Kralı (TV Filmi)
1993 Danimarkalı Gelin
1992 Teleflaş
1991 Aile Bağları
1989 Dullar Pansiyonu
1987 Mesela Muzaffer
1987 Gönül Dostları

Seslendirme

1974 100 Lira ile Evlenilmez

Yapımcı

1967 Yaralı Kuş / Mazideki Yıllarım
1967 Akşamcı
1966 Sarı Gül
1966 Korkusuz Adam
1965 Şıngırdak Melahat
1965 Ölüm Çemberi

Görev Aldığı Yapımlar

Suzan Avcı Fotoğrafları

Suzan Avcı Haberleri