Suzan Kardeş

Suzan Kardeş

Suzan Kardeş
Makyaj, Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.4.1960

Doğum Yeri: Kosova, Bosna

Kosovalı Türk makyöz, ses sanatçısı ve oyuncu.

İş hayatına Hürriyet Gazetesi'nde başlayan Suzan Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren makyöz; birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 1995 yılından başlayarak Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklamlarında oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getirdi.

1985 yılından itibaren Sezen Aksu'nun tüm sahne ve çekim makyajlarını yaptı. Goran Bregoviç'ten Türkân Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi. 1992 yılında Bekriya adında bir 'meyhane' açarak 12 yıl boyunca işletti. Meyhanede söylediği mikrofonsuz, akustik Rumeli türküleriyle eski dönem Bosna sevda şarkılarından yola çıkarak, Sezen Aksu'nun desteğiyle Bekriya adlı bir sanat müziği albümü çıkardı. 

Makyöz ve ses sanatçılığının yanında birçok dizi ve sinema filminde de rol aldı. Bir Demet Tiyatro dizisinde 'pencereden bakan kadın' olarak yer alan ve halen çalışmalarını sürdüren sanatçının, yeni bir müzik albümü, bir film ve bir kitap projeleri bulunmaktadır.

2009 yılında Kuruçeşme Arena'da sanatçı Sezen Aksu ile albüm tanıtımı için birçok sanatçı ile düet çalışmasında bulundu.

Filmografi

2017 Geçmişteki Sır
2015 Nadide Hayat
2014 Yapışık Kardeşler
2014 Aşk Oyunu
2011 Toprağın Çocukları
2010 Hayde Bre
2008 Osmanlı Cumhuriyeti
2005 Organize İşler
1990 Berdel

Televizyon

2017 Çocuklar Duymasın
2016 Güldüy Güldüy
2015 Ayrılsak da Beraberiz
2013 BKM Güldür Güldür
2012 İnsanlar Alemi
2012 Seksenler
2011 Muhteşem Yüzyıl
2011 Mavi Kelebekler
1995 Bir Demet Tiyatro

Sanat Ekibi

2016 Olanlar Oldu
2015 Kara Bela
2015 Hayat Öpücüğü
2014 Arkadaşım Hoşgeldin (TV Dizisi)
2014 Eyyvah Eyvah 3
2013 Hükümet Kadın 2
2012 Hükümet Kadın
2011 İstanbul'un Altınları (TV Dizisi)
2011 Kurtuluş Son Durak
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki (TV Dizisi)
2010 Kalp Ağrısı (TV Dizisi)
2009 Benim Annem Bir Melek (TV Dizisi)
2009 7 Kocalı Hürmüz
2007 Komedi Dükkanı (TV Dizisi)
2006 Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)
2006 Hokkabaz
2006 Beynelmilel
2005 Organize İşler
2005 Gen
2003 Hürrem Sultan (TV Dizisi)
2003 Bekarlar (TV Dizisi)
2003 Vizontele Tuuba (Kostüm)
2002 Aşk ve Gurur (TV Dizisi)
2000 Güneş Yanıkları (TV Dizisi)
1995 Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)
1992 Seni Seviyorum Rosa
1992 Dönersen Islık Çal
1991 İşte Onlar Show
1991 Menekşe Koyu
1990 Devlerin Ölümü
1988 Sis

Diskografi

2015 Şişede Bade Durmaz
2013 Yarım Hava Çalsana
2012 Bekriya VI - Bekri
2011 Bekriya III - Bal ve Kan
2010 Bekriya 1 & Bekriya 2 & Ninno
2009 Makyaj Odası Şarkıları
2008 Bekriya II - Balkania
2007 Bekriya

Görev Aldığı Yapımlar

Suzan Kardeş Fotoğrafları

Suzan Kardeş İle İlgili Haberler