Sverrir Gudnason

Sverrir Gudnason

Sverrir Gudnason
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.9.1978

Doğum Yeri: Lund, İsveç

İzlanda asıllı İsveçli aktör.

İsveç'te dünyaya geldi ama çocukluğu İzlanda'nın Reykjavik şehrinde geçti. Babası 1990 yılında İsveç Kraliyet Enstitüsü'nde profesör olarak çalıştığı sırada İsveç Tyresö'ye taşındı. 2009 Şangay Uluslararası Film Festivali'nde, İsveç-Danimarka yapımı Orijinal filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Wallander'ın ikinci sezonunda Pontus Höijer'in rolünü oynadı ve hem Gothenburg hem de Stockholm şehir tiyatrolarında prodüksiyonlarda başrol oynadı.

2017 yapımı Borg ve McEnroe filminde Björn Borg rolünü canlandırdı. Yine 2017 yılı yapımı Örümcek Ağı'ndaki Kız filminin oyuncu kadrosuna katıldı ve Mikael Blomkvist rolünü oynadı.

Filmografi

2018 The Book of Vision
2018 Örümcek Ağındaki Kız
2018 Føniks
2017 Borg McEnroe
2017 Horsepundarpop (Kısa Video Filmi)
2016 Den allvarsamma leken
2015 Cirkeln
2014 The Swedish Empire (Kısa Film)
2014 Flugparken
2014 Min så kallade pappa
2014 Centilmen
2013 Monica Z
2013 Små citroner gula
2012 Marie Krøyer
2012 Call Girl
2012 Mörkt vatten
2011 Hur många lingon finns det i världen?
2011 Elegia (Kısa Film)
2010 Ett tyst barn (Kısa Film)
2009 Original
2009 Julia (Kısa Film)
2006 Mentor (Kısa Film)
2006 Min frus förste älskare
2005 Den utvalde
2004 Som kärlek fast på riktigt! (Kısa Film)
2004 Fröken Sverige
2004 6 Points
2003 En förtrollad kväll (Kısa Film)
2003 Köftbögen
2003 Sprickorna i muren
2002 Suxxess
2001 Anja (Kısa Film)
2001 Festival
2001 Familjehemligheter

Televizyon

2016 Gentlemen & Gangsters (Mini Dizi)
2015 Badehotellet
2011 Drottningoffret (Mini Dizi)
2009 Wallander
2009 Hotell Kantarell
2009 183 dagar
2008 Kungamordet (Mini Dizi)
2007 Upp till kamp (Mini Dizi)
2005 Lasermannen (Mini Dizi)
2005 Kommissionen
2003 Cleo
2002 Stora teatern (Mini Dizi)
2001 En ängels tålamod
2000 Jesus lever (TV Filmi)
1999 Nya tider
1998 Nini
1997 Sexton (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Sverrir Gudnason Fotoğrafları