Sylvie Testud

Sylvie Testud

Sylvie Testud
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 17.1.1971

Doğum Yeri: Lyon, Fransa

Fransız aktris. Lyon Croix-Rousse semtinde büyüdü. Paris Conservatoire Nationale d'Art Dramatique oyunculuk eğitimi almıştır. 1996 yapımı Almanya yapımı Jenseits der Stille filmendeki rolü için Almanca öğrendi. La Vie en rose filminde oynadığı Mômone rolü ile César Ödülleri ümit veren kadın oyuncu ödülünü almıştır. 2005 doğumlu oğlu Rubin ile birlikte Paris'te yaşamaktadır.

Filmografi

1991 La violoniste
1993 Couples et amants
1994 L'histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrassee
1994 Éternelles
1994 Maries Lied: Ich war, ich weiß nicht wo
1995 Those Were the Days
1995 Le serment d'Hippocrate
1995 Le nid tombé de l'oiseau
1995 Lettre ouverte à Lili
1995 Délit mineur
1996 Beyond Silence
1996 Love, etc.
1997 Flammen im Paradies
1998 The Misadventures of Margaret
1998 Sentimental Education
1999 Karnaval
1999 Annaluise & Anton
1999 In Heaven
1999 Marée haute
1999 Les pierres qui tombent du ciel
2000 La Captive
2000 Drug Scenes
2000 Sade
2000 Murderous Maids
2000 Faux contact
2000 La Chambre obscure
2001 I'm Going Home
2001 The Château
2001 Julies Geist
2001 Ce qui compte pour Mathilde
2002 Everyman's Feast
2002 A Loving Father
2002 Un moment de bonheur
2002 Les femmes... ou les enfants d'abord...
2002 Tangos volés
2002 Vivre me tue
2003 Fear and Trembling
2003 Sole Sisters
2003 Dédales
2003 Der gläserne Blick
2004 Tomorrow We Move
2004 Tout pour l'oseille
2004 Cause toujours!
2004 Victoire
2005 Words in Blue
2005 La vie est à nous !
2006 L'héritage
2007 La Vie en rose
2007 La France
2007 Jeanne d'Arc au bûcher
2007 Mange, ceci est mon corps
2007 Ce que mes yeux ont vu
2008 Sagan
2008 L'idiot
2008 Marguerite ou La vie tranquille
2009 Lucky Luke
2009 Le Bonheur de Pierre
2009 Vengeance
2009 Lourdes
2009 Gamines
2009 Je ne dis pas non
2009 Louise Michel
2010 The Round Up
2010 Mumu
2010 Biographie sans Antoinette
2010 Sentiments provisoires
2011 Rebellion
2011 Avant l'aube
2011 Le grand restaurant II
2012 The Scapegoat
2012 Max
2012 Les mains de Roxana
2013 Pour une femme
2013 Une chanson pour ma mère
2013 Je m'appelle Hmmm...
2013 Les déferlantes
2013 À votre bon coeur Mesdames
2014 96 hours
2014 24 Days
2014 Sous les jupes des filles
2014 Ceux qui dansent sur la tête
2014 Papa Was Not a Rolling Stone
2014 Two Women
2014 Fais pas ci, fais pas ça
2015 Im Spinnwebhaus
2015 Au plus près du Soleil
2015 Le talent de mes amis
2016 Arrête ton cinéma
2016 Les Visiteurs: La Révolution
2017 Final Portrait

Ödülleri

1996 Alman Film Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Beyond Silence
1999 Acteurs à l'Écran - En İyi Kadın Oyuncu, Karnaval
2000 César Ödülü - En Çok Umut Vadeden Kadın Oyuncu, Murderous Maids
2003 César Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Fear and Trembling
2003 Karlovy Vary International Film Festival - En İyi Kadın Oyuncu, Fear and Trembling
2009 Avrupa Film Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Lourdes

Görev Aldığı Yapımlar

Sylvie Testud Fotoğrafları

Sylvie Testud Haberleri