Takashi Miike

Takashi Miike

Takashi Miike
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.8.1960

Doğum Yeri: Yao, Japonya

Japon oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

1991 yılında Toppuu! Minipato tai - Aikyacchi Jankushon isimli video filmiyle başlayan yönetmenlik kariyerinde 100'den fazla yapımda yönetmen olarak görev yapmıştır. Cevapsız Arama (2004), Üç Sıradışı (2005), Düello (2008) ve İlk Aşk (2019) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 That Moment, My Heart Cried
2019 İlk Aşk
2018 Rapurasu no majo
2017 JoJo no kimyô na bôken: Daiyamondo wa kudakenai - dai-isshô
2017 Mugen no jûnin
2016 Mogura no uta: Hong Kong kyôsô-kyoku
2016 Terra Formars
2015 Yakuza Cehennemi
2015 Kaze ni tatsu raion
2014 Kamisama no iu tôri
2014 Kuime
2013 Mogura no uta: Sennyuu sousakan Reiji
2013 Katil Avı
2012 Aku no kyôten
2012 Ai to makoto
2012 Gyakuten saiban
2011 Nintama Rantarô
2011 Ichimei
2010 Jûsan-nin no shikaku
2010 Zeburâman: Zebura Shiti no gyakushû
2009 Kurôzu zero II
2009 Yattâman
2008 Kamisama no pazuru
2007 Kurôzu zero
2007 Tantei monogatari
2007 Düello
2007 Ryû ga gotoku: Gekijô-ban
2006 Taiyô no kizu
2006 Waru
2006 46-okunen no koi
2005 Yôkai daisensô
2004 Üç Sıradışı
2004 Izo
2004 Zebraman
2003 The Man in White Part 2: Requiem for the Lion
2003 Cevapsız arama
2003 Gokudô kyôfu dai-gekijô: Gozu
2003 Yurusarezaru mono
2002 Jitsuroku Andô Noboru kyôdô-den: Rekka
2002 Kin'yû hametsu Nippon: Tôgenkyô no hito-bito
2002 Shin Jingi no Hakaba
2002 Onna kunishuu ikki
2002 Dead or Alive: Final
2001 Zuiketsu gensô - Tonkararin yume densetsu (Kısa Film)
2001 Kikuchi-jô monogatari - sakimori-tachi no uta
2001 Katakuri-ke no kôfuku
2001 Araburu tamashii-tachi
2001 Koroshiya 1
2001 Bijitâ Q
2001 Family
2000 Dead or Alive 2: Tôbôsha
2000 Tengoku kara kita otoko-tachi
2000 Hyôryû-gai
1999 Sarariiman Kintarô
1999 Dead or Alive: Hanzaisha
1999 Ölüm provası
1999 Nihon kuroshakai
1998 Kishiwada shônen gurentai: Bôkyô
1998 Blues Harp
1998 Andoromedia
1998 Chûgoku no chôjin
1997 Gokudô kuroshakai
1997 Kishiwada shônen gurentai: Chikemuri junjô-hen
1996 Gokudô sengokushi: Fudô
1995 Shinjuku kuroshakai: Chaina mafia sensô

Televizyon

2017 Idol × Warrior: Miracle Tunes!
2011 Q.P.
2008 Kêtai sôsakan 7
2006 Masters of Horror
2005 Urutoraman Makkusu
2004 Paato-taimu tantei 2 (TV Filmi)
2003 Kôshônin (TV Filmi)
2002 Paato-taimu tantei (TV Filmi)
2002 Sabu (TV Filmi)
2000 Tajuu jinkaku tantei saiko - Amamiya Kazuhiko no kikan (Mini Dizi)
1999 Tennen shôjo Man next: Yokohama hyaku-ya hen (TV Filmi)
1999 Tennen shôjo Man (Mini Dizi)
1992 Rasuto ran: Ai to uragiri no hyaku-oku en - shissô Feraari 250 GTO (TV Filmi)

Video

2008 Miike Takashi × Aikawa Shô: Zatôichi
2006 Waru: kanketsu-hen
2005 Yasha-ga-ike
2003 Kikoku
2002 Pandoora
2001 Family 2
2000 Tsukamoto Shin'ya ga Ranpo suru (Kısa Belgesel)
1999 Silver - shirubaa
1997 Full Metal gokudô
1997 Jingi naki yabô 2
1996 Kenka no hanamichi: Oosaka saikyô densetsu
1996 Rakkasei: Piinattsu
1996 Jingi naki yabô
1996 Shin daisan no gokudô II
1996 Shin daisan no gokudô - boppatsu Kansai gokudô sensô
1995 Naniwa yuukyôden
1995 Bodigaado Kiba: Shura no mokushiroku 2
1995 Daisan no gokudô
1994 Bodigaado Kiba: Shura no mokushiroku
1994 Shinjuku autoroo
1993 Oretachi wa tenshi ja nai 2
1993 Oretachi wa tenshi ja nai
1993 Bodigaado Kiba
1992 Ningen kyôki: Ai to ikari no ringu
1991 Redi hantaa: Koroshi no pureryuudo
1991 Toppuu! Minipato tai - Aikyacchi Jankushon

Yapımcı

2005 Ryû ga gotoku - jissha-ban (Kısa Video)
2000 Tsukamoto Shin'ya ga Ranpo suru (Kısa Belgesel Video)
1995 Nanba kin'yû-den, Minami no teiô: Supesharu gekijô-ban

Televizyon

2013 Higanjima (Mini Dizi)
2008 Kêtai sôsakan 7

Senaryo

2012 Aku no kyôten
2008 Miike Takashi × Aikawa Shô: Zatôichi (Video)
2007 Düello
2005 Yôkai daisensô

Oyuncu

2006 Gekijouban Doubutsu no mori
2005 Otel
2005 Rinjin 13-gô
2004 Koi no mon
2003 Gokudô deka (Video)
2003 Ruang rak noi nid mahasan
2002 Koroshiya 1: The Animation Episode 0 (Video - Seslendirme)
2002 Shin Jingi no Hakaba
2001 Araburu tamashii-tachi
2001 Nikutai keibiin - sakareta seifuku (Video)
2000 Isola: Tajuu jinkaku shôjo
1998 Yomigaeru kinrô 2 - fukkatsu-hen (Video)
1997 Kishiwada shônen gurentai: Chikemuri junjô-hen
1996 Kenka no hanamichi: Oosaka saikyô densetsu (Video)
1995 Shin kanashiki hittoman
1989 Kuroi ame

Televizyon

2012 Aibô
2009 Tenchijin

Görev Aldığı Yapımlar

Takashi Miike Fotoğrafları

Takashi Miike Haberleri

Portreler


Vizyondakiler