Taner Barlas

Taner Barlas

Taner Barlas
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1947

Doğum Yeri: Burdur, Türkiye

Sinema ve Tiyatro sanatçısı, yönetmen, yazar.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve LCC Tiyatro Okulu mezunu olan sanatçı, ayrıca pandomim eğitimi aldı. Tiyatro ve pandomim eğitimini İngiltere'de ve Polonya'da geliştirdi. Ulusal ve uluslararası çeşitli tiyatro ve pandomim festivallerine katıldı, oyunlar sergiledi. Çeşitli tiyatro ve pandomim oyunları yazdı, yönetti ve oynadı. 1984 yılında Taner Barlas Mim Tiyatro'yu kurdu. 5 yıl sanat yönetmenliğini yaptı. Halen İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yönetmen ve oyuncu olarak çalışmaktadır.

Filmografi

2018 Bücür
2016 Karayel
2009 Yüreğine Sor
2008 Vesaire Vesaire
2008 Başka Semtin Çocukları
2005 Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol
2002 Papatya ile Karabiber
2001 Altın Yumruk İstanbul'da
2000 Filler ve Çimen
1999 Fasulye
1998 Kaçıklık Diploması
1996 Solgun Bir Sarı Gül
1996 80. Adım
1995 Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey
1994 Bir Yanımız Bahar Bahçe
1993 Amerikalı
1992 Seni Seviyorum Rosa
1991 Piano Piano Bacaksız
1991 Uzun İnce Bir Yol
1990 Berdel
1986 Değirmen
1986 Asiye Nasıl Kurtulur?

Televizyon

2016 Yüksek Sosyete
2016 Son Destan
2016 Acil Aşk Aranıyor
2013 Firuze
2012 Babalar ve Evlatlar
2011 Aşk ve Ceza
2010 Kavak Yelleri
2009 Melekler Korusun
2008 Gurbet Kuşları
2006 Yaprak Dökümü
2006 Kaybolan Yıllar
2006 Fırtına
2006 Binbir Gece
2006 Ahh İstanbul
2005 Kırık Kanatlar
2004 Çemberimde Gül Oya
2004 Kimsesiz Zaman Tasvirleri (TV Filmi)
2003 Kampüsistan
2003 Bir İstanbul Masalı
2002 Asmalı Konak
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Yapayalnız
2001 Sultan
2000 Çilekli Pasta (TV Filmi)
2000 Yalan Dünya
2000 Ceket
1998 Affet Bizi Hocam
1997 Kördüğüm
1997 Böyle mi Olacaktı
1997 Baba Evi
1996 Yüzleşme (TV Filmi)
1996 Kurtuluş
1994 Bir Aşk Uğruna
1993 Tatlı Betüş
1992 Hadi Gel Bar

Tiyatro

2012 Adalet Sizsiniz
2011 Sevgili Doktor
2008 Geçmişten Gelen Kadın
2006 Saygılı Yosma
2004 Hakimiyeti Milliye Aş Evi
2004 Antigone
2000 Kapıyı Aç
1996 Godot'yu Beklerken
1993 Kral Lear
1990 Kırmızı Pabuçlar
1987 Değişim
1985 Sanat Uzun Hayat Kısa
1983 Üçüncü Selim (oyun)
1979 Tırpan (oyun)
Ağzı Çiçekli Adam
Kabare
Marat Sade
Bir Martı
Kitapları Yakın
Çeşitlemeler
Koza
Yönettiği Oyunlar
2011 Sevgili Doktor
2010 Merhaba Hoşçakal
2008 Maskeliler
2007 Benden Sonra Tufan Olmasın
2006 Rumuz Goncagül
2003 Hakimiyeti Milliye Aş Evi
1999 Kapıyı Aç
1998 Aydınlanma Ateşi
1996 Ayrılık
1995 Bir Atın Öyküsü
1994 Sotarılar Okulu
1990 Kırmızı Pabuçlar
1989 Zilli Zarife
1986 Değişim
1985 Sanat Uzun Hayat Kısa
1984 Bir Martı
1978 Yük
1978 Tırpan
1975 Sırtımızdakiler
1973 Devlet Baba
1973 Pırtlatan Bal
Resimli Osmanlı Tarihi
Gol Kralı
Konçinalar
Koza
Kırık Testi
Kitapları Yakın
Yaşama Sevinci
Çeşitlemeler (Pandomim)

Görev Aldığı Yapımlar

Taner Barlas Fotoğrafları

Taner Barlas Haberleri