Tanju Tuncel

Tanju Tuncel

Tanju Tuncel
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1940

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu.

Asıl adı Tanju Tunçel'dir. Söyleyiş zorluğu sebebiyle 'Tunçel' olan soyismini 'Tuncel' olarak değiştirmiştir. Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunudur. Tiyatroya Gençlik Tiyatrosu'nda başladı. 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'ndayken 60 yaş kanununa istinaden emekli edildi. Necdet Yakın'la evlenip boşandı.

Filmografi

2018 Babamın Kemikleri
2018 Aşk Bu mu?
2015 Sarıkamış Çocukları
2015 Geniş Aile Yapıştır
2014 Muska
2014 Guruldayan Kalpler
2014 Eyyvah Eyvah 3
2013 10. Köy Teyatora
2011 Türkan
2011 Eyyvah Eyvah 2
2010 Eyyvah Eyvah
2009 Çıngıraklı Top
2007 Beyaz Melek
2003 Oyuncak Fabrikası (Kısa Film)
1999 Duruşma
1997 Nihavend Mucize
1995 Yer Çekimli Aşklar
1994 Babam Askerde
1986 Aşk Dediğin Laftır (Video)
1984 Tutku
1983 Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe
1982 Gülsüm Ana
1967 Samanyolu (Seslendirme)

Televizyon

2011 Geniş Aile
2008 Yol Arkadaşım
2006 Yalancı Yarim
2005 Sevda Tepesi
2004 İyi Saatte Olsunlar
2003 Sultan Makamı
2002 Aşk Meydan Savaşı
2000 Şemsi Paşa Pasajı
2000 Evdeki Yabancı
2000 Dadı
1999 Figüran (TV Filmi)
1997 Sıdıka
1997 Hiç Bana Sordun mu?
1996 Şaşıfelek Çıkmazı
1996 Tutku
1995 Oğlum Adam Olacak
1994 Artist Palas
1992 Kanunun Ötesinde (TV Filmi)
1991 Deniz Gurbetçileri
1987 Mesela Muzaffer
1987 Gönül Dostları
1986 Çalıkuşu
1983 Üç İstanbul
1981 Zaman Mekan Makinesi

Ödülleri

2014 Festival 30 Dies - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Muska

Görev Aldığı Yapımlar

Tanju Tuncel Fotoğrafları

Tanju Tuncel Haberleri