Tansu Biçer

Tansu Biçer

Tansu Biçer
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.7.1978

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

1978 yılında Ankara'da doğdu. İzmir'de Karşıyaka Şemikler Lisesi'nden mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü 2001 yılında bitirdi. 2001/2002 sezonunda Tiyatro Anadolu'da oyuncu olarak çalıştı. 2002 yılında İstanbul'a yerleşti ve Semaver Kumpanya'nın kuruluş çalışmalarında yer aldı. Semaver Kumpanya'nın en tanınan oyuncularından biridir. İstanbul'a yerleştiği yıldan itibaren tiyatro aktörlüğünün yanı sıra çeşitli sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Tansu Biçer, Ali Aydın'ın yönetmenliğini yaptığı Küf adlı sinema filmdeki rolüyle 2012 yılındaki 49. Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2016 Yol Kenarı
2015 Kırık Kalpler Bankası
2014 İtirazım Var
2014 Toz Ruhu
2014 Pek Yakında
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum?
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2012 Yük
2012 Küf
2012 F Tipi Film
2011 Yozgat Blues
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2009 Kısa'ca Ramazan: Kamil İnsan (Kısa Film)
2009 Jack Hunter and the Star of Heaven
2009 Beş Şehir
2008 Süt
2008 Güz Sancısı
2008 Güneşin Oğlu
2007 Çocuk
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
2004 Mucizeler Komedisi (Video Filmi)
2004 Gönül Yarası

Televizyon

2017 Ufak Tefek Cinayetler
2016 Ölene Kadar
2015 Beş Kardeş
2015 Analar ve Anneler
2014 Cinayet
2013 Şubat
2011 Muhteşem Yüzyıl
2011 Leyla ile Mecnun
2010 Kapalı Çarşı
2008 Canım Ailem
2007 Çok Özel Tim
2006 Hırsız Polis
2004 Herşey Yolunda
2004 Dişi Kuş
1996 Nasreddin Hoca

Tiyatro

2009 Lourcine Sokağı Cinayeti - Eugène Labiche
2008 Cesaret Ana ve Çocukları - Bertolt Brecht
2007 İnfazcı No:14 - Adel Hakim
2006 Semaver ve Kumpanya - Sait Faik\Yavuz Peman
2006 Fırtına (oyun) - William Shakespeare
2006 Chamaco - Abel Gonzales Melo
2006 Trainspotting - Irvine Welsh\Harry Gibson
2005 Süleyman ve Öbürsüler - Max Frisch\Yavuz Peman
2004 Mucizeler Komedisi - Yavuz Turgul
2003 Murtaza (oyun) - Orhan Kemal
2002 Onikinci Gece - William Shakespeare
2002 Nasrettin Hoca Bir Gün (çocuk oyunu) - Işıl Kasapoğlu
2002 Pırtlatan Bal (çocuk oyunu) - Aziz Nesin
2002 Memo'nun Önlenemez Yükselişi (çocuk oyunu) - Ernst Wenström
2001 Keşanlı Ali Destanı - Haldun Taner
2000 Bay Windermann ve Kumdakçılar - Max Frisch

Ödülleri

2014 21. Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Toz Ruhu
2013 20. Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Yozgat Blues
2012 49. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Küf
2011 16. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Beş Şehir
2010 29. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Beş Şehir
2009 46. Altın Portakal Film Festivali - Behlül Dal Genç Yetenek Oyuncu Ödülü, Beş Şehir

Görev Aldığı Yapımlar

Tansu Biçer Fotoğrafları

Tansu Biçer İle İlgili Haberler