Taraneh Alidoosti

Taraneh Alidoosti

Taraneh Alidoosti
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.1.1984

Doğum Yeri: Tahran, İran

İranlı aktris.

Özellikle Asghar Farhadi ile yaptığı çalışmalarla hatırlanmaktadır. 2008 yapımı Elly Hakkında filminde Elly rolünde yer almıştır.

Filmografi

2017 Shahrzad 2 (TV Dizisi)
2016 The Salesman
2015 Shahrzad (TV Dizisi)
2015 Absolute Rest
2014 The Wedlock
2014 Atom Heart Mother
2013 The Shallow Yellow Sky
2012 Modest Reception
2011 Life With Closed Eyes
2011 At the End of 8th Street
2010 Whatever God Want
2009 About Elly
2008 Can'an
2008 Shirin
2008 Tardid
2006 Fireworks Wednesday
2005 Jamshid and Khorshid
2004 The Beautiful City
2002 I'm Taraneh, 15

Ödülleri

2013 Vesoul International Film Festival - Uluslararası Jüri Özel Mansiyon, Modest Reception
2012 Cinefan Festival of Asian and Arab Cinema - Kompozisyon Ödülü, Modest Reception
2002 Fajr Film Festival - En İyi Kadın Oyuncu, I'm Taraneh 15
2002 Locarno International Film Festival - En İyi Kadın Oyuncu, I'm Taraneh 15

Görev Aldığı Yapımlar

Taraneh Alidoosti Fotoğrafları

Taraneh Alidoosti Haberleri

Portreler