Tarık Ünlüoğlu

Tarık Ünlüoğlu

Tarık Ünlüoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.11.1957

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

İzmir Namık Kemal Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarına girdi. Bir yıl Opera okuduktan sonra, tiyatro bölümüne geçti. Yirmi yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Filmografi

2018 Bal Kaymak
2015 Kara Bela
2014 Eyyvah Eyvah 3
2014 Bana Masal Anlatma
2012 Berlin Kaplanı
2011 Sümela'nın Şifresi: Temel
2011 Eyyvah Eyvah 2
2009 Aşkın İkinci Yarısı
2008 Orijinal Cinayet(ler) (Seslendirme)
2007 Kabadayı
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2006 Umut Adası
1998 Cumhuriyet
1996 Bir Erkeğin Anatomisi

Televizyon

2017 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2014 Bir Yusuf Masalı
2014 Ah Neriman
2012 Avrupa Avrupa
2009 Benim Annem Bir Melek
2008 Dalgakıran
2007 Benden Baba Olmaz
2006 Bebeğim
2005 Gümüş
2004 Kurtlar Vadisi
2001 Nasıl Evde Kaldım
2001 Cinlerle Periler
1989 Susam Sokağı (Seslendirme)
1987 Evli ve Çocuklu (Seslendirme)
1983 Kurt ve Kuzu

Tiyatro

2005 Uyarca
2003 Taraf Tutmak
1998 Ziyaretçi
1997 Ateşle Oynayan 
1996 Resimli Osmanlı tarihi
1995 Martı
1993 Patlat Bir Shakespeare
1992 Uyarca
1989 Yüzlerce Çiçek Birden Açtı
1988 Fadik Kız
1987 Kılıç ve Ney
1985 Sırça Biblolar
1983 Galile'nin Yaşamı
1982 Resimli Osmanlı Tarihi
1981 Yunus Emre (oyun)
1980 Kurban (oyun)
1979 Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi
1978 Eskicinin Tazesi
1977 Cimri
1977 İki Kova Su
1976 My Fair Lady
1973 İstanbul Efendisi

Görev Aldığı Yapımlar

Tarık Ünlüoğlu Fotoğrafları

Tarık Ünlüoğlu İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler