Tayanç Ayaydın

Tayanç Ayaydın

Tayanç Ayaydın
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.8.1979

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu. Birçok sinema filmi ve dizide rol alan oyuncu 1979 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Özel Doğa Koleji mezunudur. Liseyi Tercüman Lisesi ve İstek Vakfı Lisesi'nde, üniversiteyi Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır. 2011 yılında oyuncu Bulut Köpük ile bir evlilik gerçekleştirmiş ancak aynı sene boşanmışlardır. Aliye dizisinde Doktor Kahraman karakterini canlandıran Tayanç Ayaydın bu dizi ile tanınmaya başlamıştır. 2009 yılıda Sakarya Fırat dizisinde Uzm. J. II. Kad. Çvş. Osman Kanat rolünü canlandırmıştır. Tayanç Ayaydın 9 Şubat 2016 da Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Hayat Şarkısı dizisi oyuncuları arasında yer almakta ve dizide Hüseyin Cevher karakterini canlandırmaktadır.

Filmografi

2016 Emanet
2016 Bana Git De!
2015 Son Bir Dans
2013 Aşk Kırmızı
2010 Ses
2009 Büşra
2009 11'e 10 Kala
2007 Pazar - Bir Ticaret Masalı
2004 Kalbin Zamanı
2004 Ziyaret

Televizyon

2016 Hayat Şarkısı
2014 Zeytin Tepesi
2009 Sakarya-Fırat
2009 Ey Aşk Nerdesin?
2008 Aşk Yakar
2006 Sıla
2004 Aliye
2004 Gece Yürüyüşü

Ödülleri

2008 Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Pazar-Bir Ticaret Masalı
2008 Locarno Film Festival - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Pazar-Bir Ticaret Masalı

Görev Aldığı Yapımlar

Tayanç Ayaydın Fotoğrafları

Tayanç Ayaydın İle İlgili Haberler