Tayfun Sav

Tayfun Sav

Tayfun Sav
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.12.1959

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk dizi ve film oyuncusu.

1979 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bale sanatçısı olarak göreve başladı. 1982 yılında İstanbul'da 'Büyük Kabare'de yer alan Sav, aynı yıl 'Elveda Dostum' filmindeki doktor rolüyle sinemayla tanıştı. 'Dili', 'Gençlerden Gençliğe' belgeselleriyle koreografiye başladı.

1986 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde bale sanatçılığının yanı sıra; Yasemin Yalçın Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatrosu oyunları ve reklam filmlerinin koreografilerini yaptı.

1991 yılında Hisseli Harikalar Kumpanyası’nın TV çekiminde ve Ateş Üstünde Yürümek filminde dans etti.

1993 yılında kendi isteğiyle İzmir Devlet Opera ve Balesi'ne 'solist sanatçı' olarak tayin oldu.

1996-1998 yılları arasında Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde bale başöğretmeni olarak görevini sürdürürken, Adana Devlet Tiyatrosu’nda koreografi yapmaya devam etti.

1999 yılında yine kendi isteğiyle İstanbul Devlet Opera ve Balesi'ne 'solist sanatçı' olarak geri döndü.

2000 yılından itibaren çeşitli dizilerde rol aldı. T.C. Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’nun 2003-2004 yıllarındaki konser koreografilerini yaptı.

Evli, Deniz adında bir oğlu ve Öykü adında bir kızı olan Sav, halen İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak görevini sürdürmektedir.

Filmografisi

2018 Tutsak
2018 Elim Sende
2018 Benim Adım Osman
2017 Kurtlar ve Çakallar
2017 Geri Döndü
2017 Bordo Bereliler Suriye
2016 Bambaşka: Başka Bir Aşk Hikayesi
2015 Vicdan Ağacı
2015 Senden Bana Kalan
2015 Qaytar Pulumu
2015 Masal
2014 Kod Adı K.O.Z.
2013 Kızım İçin
2012 Çete Ayşe
2012 Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman
2010 Sultanın Sırrı
2010 Newyork'ta Beş Minare
2010 Eşrefpaşalılar
2009 Vavien
2009 Umut
2009 Rina
2008 Usta
2008 Dinle Neyden
2007 Zincirbozan
2000 Şarkıcı
2000 Can ile Canan (Video)
1992 Sarı Tebessüm
1982 Elveda Dostum

Televizyon

2017 Dostlar Mahallesi
2016 Hangimiz Sevmedik
2016 Anne
2016 46 Yok Olan
2015 Ne Münasebet
2015 Milat
2015 Hayat Mucizelere Gebe
2015 Poyraz Karayel
2014 Ne Diyosuun!
2014 Kertenkele
2014 Kardeş Payı
2014 Analı Oğullu
2014 Beni Böyle Sev
2013 Küçük Gelin
2013 Hayat Dediğin
2012 2 Yaka Bir İsmail
2011 Mavi Kelebekler
2010 Konstantin'in Şifreleri
2010 Kader Çizgisi
2009 Hanımın Çiftliği
2008 Kız Takımı
2008 Dedektif Biraderler
2008 Doktorlar
2008 Doksandokuz - Kimse Yoksa O Var (TV Filmi)
2007 Kavak Yelleri
2006 Yağmurdan Sonra
2006 Arka Sokaklar
2006 Ah Polis Olsam
2005 Beşinci Boyut
2004 Mavi Rüya
2004 Büyük Buluşma
2003 Çınaraltı
2003 Kurtlar Vadisi
2002 Sırlar Dünyası
2000 Yedi Numara
2000 Evdeki Yabancı
1997 Ruhsar

Görev Aldığı Yapımlar

Tayfun Sav Fotoğrafları

Tayfun Sav İle İlgili Haberler