Taylor Sheridan

Taylor Sheridan

Taylor Sheridan
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 21.5.1970

Doğum Yeri: Teksas, ABD

ABD'li senarist, yönetmen ve oyuncu. 

Senaristliğini yaptığı 2015 yapımı Sicario (2015) ve 2016 yapımı Hell or High Water filmleriyle tanınmıştır. Bu filmleriyle iki kez En İyi Orijinal Senaryo dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

Ayrıca FX televizyon dizisi Sons of Anarchy'de rol aldı ve Jeremy Renner ve Elizabeth Olsen'in rol aldığı Wind River adlı filmi yönetti.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Yellowstone
2017 Wind River
2011 Vile

Senarist Olarak

2018 Yellowstone
2018 Sicario 2: Soldado
2017 Wind River
2016 Hell or High Water
2015 Sicario

Oyuncu Olarak

2018 12 Strong
2016 Hell or High Water
2008 Sons of Anarchy
2005 Veronica Mars

Görev Aldığı Yapımlar

Taylor Sheridan Fotoğrafları

Portreler