Terrence Malick

Terrence Malick

Terrence Malick
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 30.11.1943

Doğum Yeri: Illinois, ABD

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Terrence Frederick Malick'tir. Kanlı Toprak (1973) ve Cennetin Günleri (1978),  İnce Kırmızı Hat (1998) ve Hayat Ağacı (2011) gibi filmlerle büyük başarılar kazanmış ve tanınmıştır. İnce Kırmızı Hat filmiyle 1998 yılı En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş, aynı filmle 49. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazanmıştır. 2011 yılında ise Hayat Ağacı filmiyle 64. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştür.

Filmografi

Yönetmen

2019 Gizli Bir Yaşam
2018 Filmed on Pixel 3 (Kısa Film)
2018 Together (Kısa Film)
2017 Song to Song
2017 Mon Guerlain: Notes of a Woman (Kısa Film)
2016 Voyage of Time: The IMAX Experience (Kısa Belgesel)
2016 Zamanın Yolculuğu: Yaşamın Seyri (Belgesel)
2015 Knight of Cups
2012 Aşkın İzleri
2011 Hayat Ağacı
2005 Yeni Dünya: Amerika'nin Keşfi
1998 İnce Kırmızı Hat
1978 Cennet Günleri
1973 Kanlı Toprak
1969 Lanton Mills (Kısa Film)

Yapımcı

2019 Halo of Stars
2019 Everybody's Everything (Belgesel)
2018 Soldier (Kısa Film)
2018 Awaken
2017 The Spearhead Effect
2016 The Vessel
2016 Look & See: A Portrait of Wendell Berry (Belgesel)
2015 Crocodile Gennadiy (Belgesel)
2014 The Better Angels
2013 Red Wing
2007 The Unforeseen (Belgesel)
2006 Amazing Grace
2004 Undertow
2004 The Beautiful Country
2000 Xing fu shi guang
2000 The Endurance: Shackleton's Legendary Antarctic Expedition (Belgesel)
1998 Endurance
1973 Kanlı Toprak

Senaryo

2019 Gizli Bir Yaşam
2017 Song to Song
2016 Zamanın Yolculuğu: Yaşamın Seyri (Belgesel)
2016 Voyage of Time: The IMAX Experience (Kısa Belgesel)
2015 Knight of Cups
2012 Aşkın İzleri
2011 Hayat Ağacı
2005 Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi
2002 Bear's Kiss
1998 İnce Kırmızı Hat
1978 Cennet Günleri
1974 The Gravy Train
1973 Kanlı Toprak
1972 Deadhead Miles
1972 Pocket Money
1971 Drive, He Said
1971 Kirli Adam
1969 Lanton Mills (Kısa Film)

Oyuncu

1978 Cennet Günleri
1973 Kanlı Toprak
1972 Pocket Money
1969 Lanton Mills (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Terrence Malick Fotoğrafları

Terrence Malick Haberleri