Thandie Newton

Thandie Newton

Thandie Newton
Oyuncu

Doğum Tarihi: 6.11.1972

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktris.

Tam adı Melanie Thandiwe 'Thandie' Newton'dur. Annesi Zambiyalı babası ise İngilizdir. The Pursuit of Happyness ve Mission: Impossible 2 filmlerindeki rolleriyle tanınmıştır. 2016 yılından beri, HBO bilim kurgu-Batı televizyon dizisi Westworld'de Maided Millay'ı karakterini canlandırmaktadır. Bu rolüyle Critics 'Choice Ödülünü kazanmış aynı zamanda Altın Küre, Screen Actors Guild ve Emmy ödüllerine aday olmuştur.

Filmografi

2018 Gringo
2018 The Death and Life of John F. Donovan
2018 Solo: A Star Wars Story
2013 Half of a Yellow Sun
2012 Good Deeds
2011 Retreat
2010 Huge
2010 Vanishing on 7th Street
2010 For Colored Girls
2009 2012
2008 RocknRolla
2008 How to Lose Friends & Alienate People
2008 W.
2007 Norbit
2007 Run Fatboy Run
2006 The Interrogation of Leo and Lisa (Kısa Film)
2006 The Pursuit of Happyness
2004 The Chronicles of Riddick
2004 Crash
2003 Shade
2002 The Truth About Charlie
2000 Mission: Impossible 2
2000 It Was an Accident
1998 Besieged
1998 Beloved
1997 Gridlock'd
1996 The Leading Man
1995 Jefferson in Paris
1995 The Journey of August King
1994 Loaded
1994 Interview with the Vampire
1993 The Young Americans
1991 Flirting

Televizyon

2017 Line of Duty
2016 Westworld
2015 The Slap
2013 Rogue
2006 American Dad!
2003 ER
1997 In Your Dreams (TV Filmi)
1991 Pirate Prince (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Thandie Newton Fotoğrafları

Thandie Newton İle İlgili Haberler