Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg
Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 19.5.1969

Doğum Yeri: Kopenhag, Danimarka

Danimarkalı aktör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

The National Film School of Denmark mezunudur. Mezuniyet filmi olan 1993 yapımı Last Round'la, Münih’te düzenlenen Uluslararası Mezuniyet Filmleri Festivali’nde hem “Jüri Ödülü”nü hem de “En İyi Genç Yetenek” ödülünü kazanmıştır. Başarılı yönetmen, bu filmden üç yıl sonra ilk uzun metrajı olan “The Biggest Heroes” filmini yönetmiştir.

Filmografi

Yönetmen

2018 Kursk
2016 Komün
2015 Çılgın Kalabalıktan Uzak
2012 Onur Savaşı
2010 Submarino
2008 Metallica: The Day That Never Comes (Kısa Video)
2007 En mand kommer hjem
2005 Sevgili Wendy
2003 Aşka Dair Her Şey
2002 Blur: Don't Bomb When You're the Bomb (Kısa Video)
2000 The Third Lie
2000 The Best of Blur (Video)
1999 Blur: No Distance Left to Run (Kısa Video)
1998 Şölen
1996 De største helte
1995 Drengen der gik baglæns (Kısa Film)
1993 Sidste omgang (Kısa Film)
1990 Sneblind

Televizyon

2001 D-dag - Den færdige film (TV Filmi)
2000 D-dag (TV Filmi)
2000 D-dag - Niels-Henning (TV Filmi)
1993 Slaget på tasken (TV Filmi)

Yapımcı

2012 Onur Savaşı
2008 8.3 Minutes (Kısa Film)
2007 Hvid nat
1995 Drengen der gik baglæns (Kısa Film)
1990 Sneblind

Senaryo

2016 Komün
2012 Onur Savaşı
2010 Submarino
2007 En mand kommer hjem
2003 Aşka Dair Her Şey
2000 The Third Lie
1998 Şölen
1996 De største helte
1995 Drengen der gik baglæns (Kısa Film)
1993 Sidste omgang (Kısa Film)
1990 Sneblind

Televizyon

1993 Slaget på tasken (TV Filmi)

Oyuncu

1998 Şölen
1995 Forsmåelse (Kısa Film)

Televizyon

2008 Deroute
1986 Ung-TV

Görev Aldığı Yapımlar

Thomas Vinterberg Fotoğrafları

Thomas Vinterberg Haberleri