Til Schweiger

Til Schweiger

Til Schweiger
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 19.12.1963

Doğum Yeri: Freiburg, Almanya

Alman oyuncu, yapımcı ve yönetmen. 

Tam adı Tilman Valentin Til Schweiger'dir. 19 Aralık 1963'te Baden Württemberg eyaletinde Freiburg’da doğmuştur. Oynadığı filmler, son yılların en başarılı Alman filmleridir. Bu filmlere örnek olarak 'Der bewegte Mann', 'Maennerpension', 'Das Superweib' filmlerini sayabiliriz.

1995 yılında evlendiği Amerikalı manken Dana Carlson'dan 2005'da boşanan Til Schweiger dört çocuk babasıdır.

Filmografi

2018 Klassentreffen
2018 Hot Dog
2017 Atomic Blonde
2016 Çılgın Banka Soygunu
2016 Tschiller: Off Duty
2016 Conni & Co.
2014 Muppets Most Wanted
2014 Head Full of Honey
2013 Rabbit Without Ears and Two-Eared Chick (Seslendirme)
2013 Charlie Countryman
2013 Kokowääh 2 (Ayrıca senarist ve yapımcı)
2012 This Means War
2012 The Courier
2012 Schutzengel (Ayrıca yapımcı)
2011 Kokowääh (Ayrıca senarist ve yapımcı)
2011 The Three Musketeers
2011 Männerherzen 2
2011 New Year's Eve
2009 Phantomschmerz
2009 Inglourious Basterds
2009 Men in the City
2009 Rabbit Without Ears 2 (Ayrıca senarist ve yapımcı)
2008 The Red Baron
2008 Far Cry
2008 1½ Knights – In Search of the Ravishing Princess Herzelinde (Ayrıca yapımcı)
2007 Body Armour
2007 Rabbit Without Ears (Ayrıca senarist ve yapımcı)
2007 Already Dead
2006 One Way (Ayrıca yapımcı)
2006 Where Is Fred?
2005 Barfuss (Ayrıca senarist ve yapımcı)
2005 Deuce Bigalow: European Gigolo
2004 In Enemy Hands
2004 King Arthur
2004 (T)Raumschiff Surprise - Periode 1
2004 Les Dalton
2003 Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
2001 Driven
2001 Investigating Sex
2001 What to Do in Case of Fire?
2000 Magicians
1999 Der große Bagarozy (de)
1998 The Replacement Killers
1998 Judas Kiss
1998 SLC Punk!
1998 Der Eisbär (Ayrıca yapımcı)
1997 Knockin' On Heaven's Door (Ayrıca senarist ve yapımcı)
1997 Bastard
1996 Männerpension
1996 Das Superweib
1995 Bunte Hunde
1994 Der bewegte Mann
1993 Ebbies Bluff
1991 Manta, Manta

Televizyon

2016 Paare (Mini Dizi)
2013 Tatort
2002 Joe and Max
1996 Adrenalin
1996 A Girl Called Rosemary
1996 Die Halbstarken
1994 Die Kommissarin
1989 Lindenstraße

Görev Aldığı Yapımlar

Til Schweiger Fotoğrafları

Til Schweiger Haberleri