Tilda Swinton

Tilda Swinton

Tilda Swinton
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 5.11.1960

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktris.

Tam adı Katherine Matilda 'Tilda' Swinton'dur. 2001 yapımı The Deep End ve 2007 yapımı Michael Clayton filmleriyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında iki kez Altın Küre'ye aday gösterilmiş, Michael Clayton filmiye BAFTA ve Oscar ödüllerini kazanmıştır.

1992 yılında Virginia Woolf'un Orlando isimli kitabından uyarlanan aynı isimli filmde Orlando'yu canlandırmıştır.

2005 yılında, Swinton'a İngiliz Bağımsız Sinema Ödülleri'nde İngiliz film endüstrisine katkılarından dolayı Richard Harris Ödülü verildi. 2013'te Museum of Modern Art tarafından özel bir övgü aldı.

Aktör John Byrne ile evlidir. Çiftin 2 çocuğu vardır.

Filmografi

2018 Isle of Dogs (Seslendirme)
2018 Suspiria
2017 Letters from Baghdad (Anlatıcı – Ayrıca Yapımcı)
2017 Okja (Ayrıca Yapımcı)
2017 War Machine
2016 Hail, Caesar!
2016 The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger (Ayrıca Senarist, Yapımcı ve Yönetmen)
2016 Doctor Strange
2015 Trainwreck
2015 A Bigger Splash
2014 The Grand Budapest Hotel
2013 The Stars (Are Out Tonight)
2013 Only Lovers Left Alive
2013 When Björk Met Attenborough (Belgesel)
2013 Snowpiercer
2013 The Zero Theorem
2012 Moonrise Kingdom
2011 We Need to Talk About Kevin (Ayrıca Yapımcı)
2011 Genevieve Goes Boating (Kısa Video)
2010 The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2009 The Limits of Control
2009 The Invisible Frame
2009 I Am Love (Ayrıca Yapımcı)
2008 Julia
2008 The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008 Burn After Reading
2008 The Curious Case of Benjamin Button
2008 Derek (Anlatıcı – Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
2007 Sleepwalkers (Kısa Film)
2007 Faceless (Seslendirme)
2007 Strange Culture (Belgesel)
2007 The Man from London
2007 Michael Clayton
2006 Stephanie Daley
2005 Constantine
2005 The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005 Absent Presence (Kısa Film)
2005 Broken Flowers
2005 Thumbsucker (Ayrıca Yapımcı)
2003 The Statement
2003 Young Adam
2002 Adaptation
2002 Teknolust
2001 Vanilla Sky
2001 The Deep End
2000 Possible Worlds
2000 The Beach
1999 The Protagonists
1999 The War Zone
1998 Herlizeares
1997 Conceiving Ada
1996 Female Perversions
1994 Remembrance of Things Fast: True Stories Visual Lies
1993 Blue (Seslendirme)
1993 Wittgenstein
1992 Orlando
1991 Edward II
1991 The Party - Nature Morte
1990 The Garden
1989 Play Me Something
1989 War Requiem
1988 The Last of England
1988 Cycling the Frame (Kısa Film)
1988 Das Andere Ende der Welt
1988 Degrees of Blindness
1988 L' Ispirazione (Kısa Film)
1987 Aria
1987 Friendship's Death
1986 Egomania – Insel ohne Hoffnung
1986 Caravaggio

Televizyon

2012 Getting On
2006 Galápagos (Belgesel – Anlatıcı)
2005 The Somme (TV Filmi – Anlatıcı)
1998 Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon (TV Filmi)
1994 Visions of Heaven and Hell (Anlatıcı)
1992 Shakespeare: The Animated Tales (Mini Dizi – Seslendirme)
1992 Screenplay
1990 The Open Universe
1990 Your Cheatin' Heart
1986 Zastrozzi: A Romance (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Tilda Swinton Fotoğrafları

Tilda Swinton Haberleri